Upisi u program predškole

Pozivaju se roditelji koji su predali zahtjev za upis u program predškole da dođu na upis djeteta u Dječji vrtić Lojtrica, Smendrovićeva 9, Velika Mlaka, u sljedećim terminima:

 • Za program predškole u Šćitarjevu: 11. ili 12. 09. 2017. u vremenu od 9:00 do 12:00
 • Za program predškole u Velikoj Mlaki: 13. ili 14. 09. 2017. u vremenu od 9:00 do 12:00
 • Za program predškole u Gradićima i Donjoj Lomnici: 15. 09. 2017. u vremenu od 9:00 do 12:00

Na upis je potrebno doći s djetetom i ponijeti popunjen upisni obrazac koji možete preuzeti s naše mrežne stranice www.dv-lojtrica.hr  ili u sjedištu vrtića na adresi Smendrovićeva 9, Velika Mlaka. Ukoliko dijete ima posebnih potreba treba donijeti zdravstvenu ili drugu dokumentaciju (npr. nalaz liječnika, logopeda, psihologa i slično). Razgovor s roditeljima i djetetom obavljat će članovi stručnog tima u prizemlju vrtića.

Roditelji koji nisu predali zahtjev za upis u program predškole u redovnom roku (u svibnju 2017.) ili do dana ove obavijesti moraju to učiniti što prije, a o terminu upisa bit će naknadno obaviješteni.

Popunjen zahtjev za upis potrebno je donijeti u tajništvo Dječjeg vrtića Lojtrica, Smendrovićeva 9, Velika Mlaka. Uz zahtjev potrebno je priložiti: presliku rodnog lista djeteta, uvjerenje o prebivalištu djeteta ili presliku osobne iskaznice djeteta, preslike osobnih iskaznica roditelja i potvrdu o obavljenom sistematskom pregledu kod pedijatra i stomatologa. Prijavu možete izvršiti i elektorničkim putem.

Zahtjev za prijavu te detaljnije informacije možete pronaći na poveznici http://www.dv-lojtrica.hr/upisi/ ili u sjedištu Dječjeg vrtića na adresi Smendrovićeva 9, Velika Mlaka.

Upisni_obrazac_predskola

Početak nove pedagoške godine

U petak, 1. rujna svi objekti našeg vrtića ponovo otvaraju svoja vrata:

 • Velika Mlaka, Smendrovićeva 9
 • Velika Mlaka, Školska 20
 • Mičevec, Savska 1
 • Gradići, Gajeva 3
 • Donja Lomnica, Školska 2
 • Donja Lomnica, Školska 4

Popis djece po odgojnim skupinama možete pronaći na oglasnim pločama svih naših objekata.

Sukladno već dobivenim naputcima, novoupisana djeca prvi dan u vrtić dolaze iza 8:00 sati, borave s roditeljem u skupini kraće vrijeme (do dva sata), a za boravak u vrtiću potrebno je ponijeti:

 • papuče za dijete i roditelja,
 • pelene ako ih dijete koristi,
 • rezervnu odjeću za dijete,
 • izjavu o preuzimanju djeteta iz vrtića ukoliko to nisu roditelji.

Više informacija o prilagodbi i prvim danima u vrtiću nalaze se u letku kojeg možete preuzeti s naše mrežne stranice.

Moj_vrtic

Najljepši školski vrtovi – HRT projekt

Dječji vrtić Lojtrica iz Velike Mlake, točnije područni objekt Gradići ove godine ima doista originalan povrtnjak ! Ravnateljica vrtica Ljuba Brnadić, odgojiteljica zadužena za vrt Zlatica Šandor, te zdravstvena voditeljica Sandra Maršić osmislile su etno / eko košaru! Pogledajte to predivno isprepleteno granje ….a tek sadržaj iznutra! Djeca se vesele i radu u tom neobičnom povrtnjaku , ali i plodovima koji im se svaki dan nađu u tanjuru …

Image may contain: plant, tree, outdoor and nature
Image may contain: outdoor
Image may contain: 3 people, people smiling, outdoor and nature
Image may contain: 2 people, people standing, plant, tree, outdoor and nature

Obilježavanje Eko dana Dječjeg vrtića Lojtrica

Povodom Eko dana koji je ove godine obilježen 8. lipnja 2017. u vrtiću su se odvijale mnoge zanimljive edukativne i zabavne aktivnosti.

Brojni posjetitelji mogli su i ove godine uživati u izložbi dječjih radova i plakata na temu „Ekologija kreativnog recikliranja“ kojima se tijekom godine vrtić priključio ekološkim natječajima.

U sklopu projektnog dana organizirali smo „Dane otvorenih vrata kuhinje“. Roditelji su mogli boraviti u vrtićkoj kuhinji, promatrati proces pripreme hrane, kušati hranu te razgovarati s djelatnicima kuhinje.

Promovirana je vrtićka kuharica „Čiribu, čiriba, nema bacanja“ u kojoj su glavna kuharica gospođa Višnja Hruban i osoblje iz kuhinje potaknuti kampanjom „Mi jedemo odgovorno“ sastavili recepte čijom se primjenom smanjila količina otpada prilikom pripreme hrane.

U potrazi za proizvodima lokalnih proizvođača pronašli smo proizvođače meda iz pčelarske udruge u Velikoj Mlaki koji su vrtiću poklonili punu košaru proizvoda i korisno predavanje o medu u prehrani. Roditelji su poslušali znane i neznane činjenice o pčelama, medu, propolisu, cvjetnom prahu, vosku, matičnoj mliječi i pčelinjem otrovu. Saznali su i kako se dobivaju ti proizvodi i koja je korist za čovjeka, ekosustav i budućnost planeta Zemlje ako sačuvamo pčelinje zajednice.

Poklonjeni med utrošen je za voćnu salatu koju su na radionici pripremali roditelji s djecom mlađe vrtićke skupine. Na radionicama se tijekom Eko dana izrađivao i voćni sladoled, preuređivale stare majice…

U jaslicama je najmlađe i njihove roditelje razveselila kutija neiskorištenog tekstilnog materijala koji je  sakupljalo osoblje iz vrtićke praone. Spretne ruke roditelja i djece izradile su od tekstila,perlica i gumbića nove uporabne predmete kao što su oznake za knjige, podlošci za čaše i veseli okviri za slike.

Za doprinos ovogodišnjoj uspješnoj eko kampanji dodijeljene su zahvalnice sudionicima i pomagačima u projektu „Mi jedemo odgovorno“ i „Za manje otpada“:

 • Jutarnjem showu Otvorenog radija za promociju putem medija,
 • Damiru Kušecu sa HR 1 za radijsku emisiju `Čičak` i promociju projekta Mi jedemo odgovorno,
 • VG Komunalcu za logistiku u provođenju projekata,
 • KU udruzi Turopoljska tradicija za izradu „Vrtne košare“ u područnom vrtiću u Gradićima,
 • Gospodinu Pavloviću za predavanja i pomoć pri realizaciji projekta „Za manje otpada“.

Predstava studija Suncokret

Predstava SLON BON TON u organizaciji studija Suncokret oduševila je djecu svih vrtićkih skupina.

Priča je to o slonu koji nije znao ništa o bontonu stoga ga vragolasti majmun i brižna žirafa upoznaju s osnovnim pojmovima lijepog ponašanja.  Na ovakav zabavan način djeca su učila o mnogim pravilima lijepog ponašanja kao što su pozdravljanje,“ tri čarobne riječi“ (izvoli, molim, hvala), ponašanje za stolom, u trgovačkom centru, na rođendanu i slično.

Fotografije govore kako su djeca doživjela predstavu.

 

Obilježavanje Svjetskog dana sporta

Briga za zdravlje djece i njihov fizički razvoj priznata je kao jedna od najvažnijih zadaća odgoja djeteta predškolske dobi. Djetetu je tjelovježba potrebna svaki dan za zdravi razvoj. To može biti i šetnja u prirodi ili aktivna tjelovježba u nekoj sportskoj aktivnosti. Djeca iz sportskog integriranog programa našeg vrtića tjelesno vježbanje provode svakodnevno.

Kako bismo obilježili Svjetski dan sporta odgojitelji iz sportskog programa organizirali su sportske aktivnosti na vrtićkom dvorištu. Djeca su imala priliku družiti se i razvijati svoje motoričke sposobnosti kroz poligon s različitim preprekama, gađanjem u gol i koš, kuglanjem, hodanjem na štulama, a štafetnim igrama razvijali su brzinu i natjecateljski duh.

U predškolskoj dobi važno je steći naviku bavljenja sportom, a onda će s vremenom sport postati i potreba. Zbog svega navedenog kod predškolske djece važno je njegovati pozitivan odnos prema tjelesnim aktivnostima koje bi se trebale nastaviti i u budućnosti.