Obilježili smo Međunarodni dan darivanja knjiga

Početak veljače započeo je gostovanjem Kazališta „Lutonjica“ s predstavom”Zvonko Telefonko”. Priča je to o dječaku koji je dobivši na dar mobitel uronio u svijet ekrana i izgubio dodir sa stvarnošću i svojim prijateljima.

Djeci je važno osigurati odrastanje u prirodnom okruženju. Vodeći brigu već od najranije dobi o vremenu koje provode pod utjecajem različitih medija činimo prvi korak u prevenciji mnogih neželjenih poremećaja u ponašanju.

Djeca su nakon predstave potpuno osviješteno pristupila potpisivanju “Ugovora o korištenju ekrana”, po kojemu se obavezuju da ce učiniti sve potrebno da bi narasli veliki i pametni. Svakoga dana će boraviti vani, u igri pod nebom. U tome ćemo im pomoći mi odrasli. Jer kako stihovi pjesme iz predstave govore „Tijelo je sretno kada se kreće, a glava, kad se pod nebom očisti, misli sretnije misli“.

 

Pripremila: Gordana Belavić, odgojiteljica

Provedena akcija Mjerenje raspoloženja: Dobar dan, kako ste?

Dječji vrtić Lojtrica se povodom 13. tjedna psihologije, čiji su organizatori Hrvatska psihološka komora i Hrvatsko psihološko društvo, uključio u provođenje akcije Mjerenja raspoloženja građana. Akcija je provedena u centralnom objektu 17. i 18. veljače 2020. u jutarnjim i popodnevnim satima. Zainteresirani roditelji i djelatnici vrtića mogli su ispunjavanjem kratkog upitnika od psihologinje dobiti povratne informacije o svom mentalnom zdravlju. Upitnici će se proslijediti na Filozofski fakultet u Zagrebu gdje će se obraditi zajedno s upitnicima prikupljenima iz cijele Hrvatske kako bi se rezultati objedinili te pokazali kakvo je raspoloženje i zadovoljstvo životom hrvatskih građana.

Još jednom hvala svima koji su se uključili u akciju!

 

Pripremila: Maja Detelić, psihologinja

Suradnja engleske i Montessori skupine

Projekt „Say hello to the world“ u kojem aktivno sudjeluje engleska mješovita skipina iz centralnog objekta ove godine za partnera dobila je dječji vrtić iz Osijeka. Nakon uspješno prorađenih tema „To sam ja“ i „Ja i moja obitelj“ , došla je treća tema na red a to je „Ja i moj vrtić“. Osim svakodnevnog zajedničkog druženja s djecom iz drugih skupina za vrijeme boravka na igralištu vrtića, zanimljivo je i korisno ostvariti druženja među skupinama kada je to moguće. Kako je engleskoj skupini partner u projektu dječji vrtić iz Osijeka, a montessori skupina je u aktivnostima vezanima za regiju Slavoniju, tako su odgojiteljice obje skupine to vidjele kao priliku za suradnju. Organizirale su druženje djece gdje je svaka skupina predstavila što je dosad naučila u provedenim aktivnostima na zajedničku temu. Na taj način bolje smo se upoznali i povezali ali i proširili dosadašnje znanje. Posebno su nam se svidjele pjesmice koje se pjevaju u kolu te narodna nošnja koju su djeca imala priliku odjenuti.

Čestitka

Sretan Božić i novu 2020. svim korisnicima i partnerima Dječjeg vrtića Lojtrica!

Zelena priča u našem vrtiću

„Zelena priča“  naziv je predstave za djecu u izvedbi studija Suncokret iz Splita s kojom su ovih dana gostovali u našem vrtiću. Radi se o vedrom, dinamičnom i poučnom lutkarskom mjuziklu koji je oduševio djecu svih vrtićkih skupina. Na zabavan i dječjoj dobi primjeren način predstavljen im je plan o očuvanju okoliša. Naglasak je stavljen na mogućnost sudjelovanja svih nas u recikliranju otpada.

Naš vrtić već niz godina provodi programe za održivi razvoj i prvi je vrtić s Eko statusom u Velikoj Gorici te ćemo i dalje u suradnji s vanjskim suradnicima organizirati edukaciju najmlađih kroz ovakve zabavne sadržaje.

Predstava dramske skupine našeg vrtića

U ovo predblagdansko vrijeme Dramska skupina koju čine odgojiteljice Dječjeg vrtića Lojtrica razveselila je djecu predstavom „ Izmiješani putokazi Svetog Nikole“.

Predstava je održana u svim našim objektima i skupinama. Na zabavan i jednostavan način ispričana je priča o vječnoj borbi dobra i zla prikazanoj kroz djeci zanimljive likove vuka, zeca, lukave lisice, medvjeda, dobre vile i Sv. Nikole. Predstava je odličan poticaj za mnoge druge priče i igre koje nastaju kasnije u odgojnim skupinama.