Tematske proslave rođendana u vrtiću

Proslava rođendana za dijete predstavlja važan događaj u životu. To je dan kada postaju stariji što za njih znači i usvajanje nekih novih vještina, dan kad su oni najvažniji i koji je posvećen samo njima.

Na proslavama rođendana u dječjem vrtiću djeca se dodatno zbližavaju, razgovara se o slavljenikovoj osobnosti na način da druga djeca ističu pozitivne osobine slavljenika i požele mu nešto lijepo. Djeca u zajedničkom razgovoru i igrama u grupi razvijaju komunikacijske i socijalne vještine, suradnju i toleranciju.

Kako bismo taj dan učinili što posebnijim i dali djetetu posebnu važnost odgojiteljice srednje vrtićke skupine u Velikoj Mlaki osmislile su tematske proslave rođendana. U dogovoru s roditeljima i prema djetetovoj želji tog dana soba dnevnog boravka pretvara se u ambijent raznih animiranih likova, likova iz bajki i drugih koje djeca idealiziraju. Djeca se uživljavaju u uloge te uz pomoć odgojiteljica provode u djelo zamisli iz svoje mašte, npr. spiderman, kraljevstvo, svadbena svečanost…

Uspješno provedene aktivnosti u sklopu projekta Škole za Afriku

Zahvaljujemo svim roditeljima, djeci, djelatnicima vrtića i svim onima koji su pridonijeli uspješno provedenoj akciji u sklopu projekta Škole za Afriku. Prikupili smo 2.000 kuna te ih proslijedili UNICEF-u.

Zahvalu UNICEF-a prenosimo u cijelosti:

„Ovim putem želimo zahvaliti za provedene aktivnosti u sklopu programa Škole za Afriku te Vas izvijestiti da smo primili donaciju Vašeg vrtića!

Od srca zahvaljujemo mališanima, djelatnicima vrtića, roditeljima i svima koji su uložili svoj trud i vrijeme te pomogli u prikupljanju sredstava za obrazovanje djece u Burkini Faso! Hvala svim vrtićancima i djelatnicima za trud i ljubav s kojima, sudjelujući u UNICEF-ovom programu Škole za Afriku, organizirate akcije za podizanje svijesti o važnosti obrazovanja za svako dijete i prikupljanja pomoći za obrazovanje djece u Burkini Faso.

Budite ponosni na sebe i svoju plemenitost kao što smo i mi ponosni znajući da odgovorno i sa srcem brinete o drugima, a vaš Vrtić njeguje vrijednosti solidarnosti i suosjećanja.

Puno uspjeha u daljnjem radu i organiziranju ovakvih i sličnih humanitarnih aktivnosti!“

Radionice za roditelje Rastimo zajedno

Radionice za roditelje „Rastimo zajedno“

Početkom veljače u Dječjem vrtiću Lojtrica započet će novi ciklus radionica za roditelje najmlađe djece „Rastimo zajedno“. Radionice su namijenjene svim zainteresiranim roditeljima, bez obzira polazi li njihovo dijete vrtić ili ne. Program radionica „Rastimo zajedno“  razvijen je u suradnji s Unicefom, s osnovnim ciljem  pružanja podrške roditeljima u odgoju djece.

Postavljate li si možda neka od ovih pitanja:

  • Jesam li dobar roditelj?
  • Jesam li prestrog ili preblag?
  • Jesam li dosljedan?
  • Što mojem djetetu zaista treba?
  • Kako raditi ono što je najbolje za dijete, a da pri tom ne zanemarim sebe

i druge članove moje obitelji?

Rado ćemo Vam pomoći pronaći odgovore na ova i mnoga druga pitanja. Možda Vaše iskustvo može pomoći nekome drugome

Kome su namijenjene radionice?

Roditeljima djece do 4 godine starosti.

Tko su voditelji radionica?

Pedagog, psiholog, edukacijski rehabilitator i odgojitelj Dječjeg vrtića Lojtrica.

Što se radi na radionicama „Rastimo zajedno“?

Razgovorom se izmjenjuju iskustva s drugim roditeljima.

Vježbama se stječu vještine koje roditeljima koriste u odnosu s djetetom.

Druženjem se postaje opušteniji, sigurniji i zadovoljniji.

Gdje će se radionice provoditi?

U prostoru Dječjeg vrtića Lojtrica u Velikoj Mlaki, na adresi Smendrovićeva 9.

Kada će se radionice provoditi?

Jednom tjedno u poslijepodnevnim satima (17:00-19:00), kroz 11 susreta, a prvi susret održat će se početkom veljače 2017.

Kako se možete prijaviti?

Na broj telefona 6231-598 ili 6231-591 ili 6231-592.

Mjesec hrvatske knjige u Dječjem vrtiću Lojtrica

Mjesec hrvatske knjige ove se godine obilježava pod motom”Čitaj sto na sat” i traje od 15. listopada do 15. studenog. Tom manifestacijom svake se godine potiče čitanje djeci od najranije dobi te nastoji razviti ljubav prema knjigama i pisanoj riječi. Kako djeci približiti knjigu, izabrati dobru priču ili stihove izazov je svakog odgojitelja i roditelja. Na takav izazov odlučila se engleska skupina našeg vrtića iz Velike Mlake, koji su u suradnji s odgojiteljicama osmislili aktivnosti koje simbolički obilježavaju spomenutu manifestaciju.

U aktivnost nas uvodi pitanje: “Gdje sve možemo čitati”? , a nakon zapisanih ideja djeca su iste prenijela na crtež. Jedna djevojčica predlaže da sve crteže spojimo u knjigu, čime nastaje priručnik. Nakon ideje da mjesto čitanja može biti i park, mudre dječje glave zaključile su da im za ugodnije čitanje u parku treba klupica i stol, stoga su odlučili izraditi isto. Zajedničkom suradnjom i potaknuti ranijim iskustvima, dolaze do zaključka da je tehnika kaširanja najbolji način za izradu klupice. Klupica je po dovršetku ukrašena slovima različitih boja, veličina i debljina. Klupica je u dječjoj mašti poprimila i čarobna svojstva: tko sjedne na nju brzo i lako nauči čitati.

Klupica i stol koju su djeca izradila izloženi su na dječjem odjelu Gradske knjižnice Velika Gorica.

Navedenim aktivnostima kod djece smo razvijali suradnju, svijest o važnosti i prisutnosti knjige u svakodnevnim životnim situacijama te poticali razvoj predčitačkih vještina. Ugodno ozračje tijekom aktivnosti djeci mijenja pogled na knjigu i predstavlja ju na zabavan i zanimljiv način.

Obavijest o početku programa predškole

Poštovani roditelji!

Program predškole za djecu koja ne polaze dječji vrtić počinje 6. listopada 2016., u terminima kako slijedi:

Program predškole Šćitarjevo, u Osnovnoj školi Šćitarjevo
• Skupina 1: ponedjeljkom, utorkom, srijedom i četvrtkom od 11:15 do 13:15
• Skupina 2: ponedjeljkom, utorkom, srijedom i četvrtkom od 16:45 do 18:45

Popis djece po skupinama možete pogledati ovdje.
Program predškole Velika Mlaka, u Dječjem vrtiću Lojtrica, Školska 20, Velika Mlaka
(za djecu s područja Velike Mlake, Velikog Polja i Mičevca)
• ponedjeljkom, utorkom, srijedom i četvrtkom od 14:00 do 16:00

Program predškole Donja Lomnica, u Dječjem vrtiću Lojtrica, Školska 2, Donja Lomnica
(za djecu s područja Gradića i Donje Lomnice)
• ponedjeljkom, utorkom, srijedom i četvrtkom od 17:00 do 19:00
Kako biste dobili detaljnije informacije o programu predškole pozivamo Vas na RODITELJSKI SASTANAK koji će se održati prema sljedećem rasporedu:

• Za program predškole u Šćitarjevu: u srijedu, 5. listopada 2016. u Osnovnoj školi Šćitarjevo, u učionici produženog boravka, s početkom u 17:00 sati.
• Za program predškole u Velikoj Mlaki: u utorak, 4. listopada 2016. u Dječjem vrtiću Lojtrica, Školska 20, Velika Mlaka, s početkom u 17 sati.
• Za program predškole u Donjoj Lomnici: u srijedu, 5. listopada 2016. u Dječjem vrtiću Lojtrica, Školska 2, Donja Lomnica, s početkom u 17:00 sati.

Početak pedagoške godine

U četvrtak, 1. rujna svi objekti našeg vrtića ponovo otvaraju svoja vrata:
• Velika Mlaka, Smendrovićeva 9
• Velika Mlaka, Školska 20
• Mičevec, Savska 1
• Gradići, Gajeva 3
• Donja Lomnica, Školska 2
• Donja Lomnica, Školska 4
Popis djece po odgojnim skupinama i objektima vrtića možete pronaći na oglasnim pločama svih naših objekata.

Sukladno već dobivenim naputcima, novoupisana djeca prvi dan u vrtić dolaze iza 8:00 sati, borave s roditeljem u skupini kraće vrijeme (do dva sata), a za boravak u vrtiću potrebno je ponijeti:

• papuče za dijete i roditelja,
• pelene ako ih dijete koristi,
• rezervnu odjeću za dijete,
• izjavu o preuzimanju djeteta iz vrtića ukoliko to nisu roditelji,
• ugovor ukoliko ga niste prethodno potpisali i vratili.

O daljnjem tijeku prilagodbe i vremenu boravka djeteta u skupini dogovorit ćete se s odgojiteljicama.

Sretni smo što ste brigu o svom djetetu povjerili upravo nama. Trudit ćemo se da Vaše dijete provede sigurne i sretne trenutke u našem vrtiću uz stručno vodstvo.