Dječji tjedan u Velikoj Gorici


Od 29. rujna do 3. listopada u sklopu akcije „Velika Gorica – prijatelj djece“ obilježavat će se Dječji tjedan. Ovogodišnji Dječji tjedan povezan je s Danima europske kulturne baštine i bavit će se temom dječje kulture.

Cilj Dječjeg tjedna je podsjetiti odrasle na važnost bavljenja dječjom kulturom, a djecu dodatno usmjeriti upoznavanju kulture i umjetnosti naglašavajući kreativnost kao bitnu odrednicu dječjeg razvoja.


Dječji tjedan započet će otvorenjem izložbe dječjih radova i predstavljanjem Dječjeg kulturopoljskog vodiča, u čijoj su izradi sudjelovala i djeca iz našeg vrtića. Tijekom cijelog tjedna odvijat će se različite aktivnosti namijenjene djeci predškolske i školske dobi u kojima će također sudjelovati djeca našeg vrtića: kazališna predstava za djecu, projekcija filma, čitanje priča, oslikavanje pješačkih staza. Na sjednici Dječjeg gradskog vijeća Dječji vrtić Lojtrica predstavljat će mali vijećnik Sven Vogleš, polaznik engleske skupina vrtića u Velikoj Mlaki.

Osim sadržaja za djecu predviđena su i događanja za odgojno-obrazovne djelatnike i druge stručnjake koji se bave djecom.