PostHeaderIcon Izlet u sklopu programa predškole

Od ove godine program predškole obavezan je za svu djecu školske obveznike. U našem vrtiću on se provodi u redovitom 10-satnom programu za djecu koja polaze vrtić i u kraćem obliku u Velikoj Mlaki, Gradićima i Šćitarjevu za djecu koja nisu korisnici vrtića. Cilj programa je stjecanje temeljnih kompetencija važnih za polazak u prvi razred osnovne škole. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta verificiralo je program u trajanju od 250 sati, od kojih se dio odnosi na kulturno-umjetničke, sportske i rekreativne sadržaje izvan vrtića.

Ažurirano (Petak, 21 Studeni 2014 22:02)

Više...

 

PostHeaderIcon Halloween


Djeca iz programa ranog učenja engleskog jezika iz područnog objekta Gradići u svojoj su skupini obilježili Halloween, tradicionalni blagdan engleskog govornog područja. Iako se Halloween smatra još jednim od zapadnjačkih komercijaliziranih  blagdana ipak  je dio nečije kulture. Cilj programa engleske skupine nije samo usvajanje jezika nego i upoznavanje kulture i običaja svih engleskih govornih područja na zabavan i edukativan način.

Ažurirano (Srijeda, 05 Studeni 2014 22:20)

Više...

 

PostHeaderIcon Poziv roditeljima na radionice „Rastimo zajedno“


Suvremena je obitelj danas suočena s brojnim izazovima i nerijetko vrlo visokim očekivanjima. Roditeljsku ulogu zahtjevnijom nego prije čine pritisci s različitih strana (od poslodavaca, medija, drugih članova obitelji…). Stoga smo i mi u Dječjem vrtiću Lojtrica prepoznali potrebu za dodatnom podrškom roditeljima u odgoju djece. Roditelj najbolje poznaje svoje dijete, ali iskustva stručnjaka i drugih roditelja često su dobrodošla!

Ažurirano (Nedjelja, 21 Rujan 2014 17:50)

Više...

 

PostHeaderIcon Veselimo se ponovnom susretu

Nakon ljetnih praznika u ponedjeljak 1. rujna počinje nova pedagoška godina. Djeca se vraćaju u svoje skupine, a s veseljem ćemo dočekati i nove mališane.

Polazak u vrtić  za neku djecu bit će prvo odvajanje od roditelja, a prvi dani mogu biti stresni.  Trajanje prilagodbe je individualno i ovisi o dobi, djetetovom temperamentu ili odnosu s roditeljima. Većina djece prilagodbu prolazi kroz 2-3 tjedna, ali normalno je ukoliko potraje i dulje. Dijete u tom razdoblju može promijeniti svoje ponašanje, ali poštovani roditelji,  imajte na umu da su sve promjene privremene i prolazne.

Ažurirano (Srijeda, 27 Kolovoz 2014 20:50)

Više...

 

 

.