Anketa
Što činite za dobrobit okoliša u svom mjestu?
 

PostHeaderIcon Igra geometrijskim likovima i tijelima

Sve što vidimo ima oblik, bio on pravilan kao što je krug ili kvadrat, ili nepravilan kao što je list, rukavica ili cipela.

Poticanjem djeteta na upamćivanje oblika kruga ili trokuta pripremamo ga za kasnije prepoznavanje oblika slova i brojeva. Igrom oblika potičemo razvoj percepcije kod djeteta. Geometrijski oblici su temeljni i osnovni način na koji mlađa djeca uče organizirati i urediti svoja zapažanja i misli. Promatranjem oblika u svojoj okolini djeca proučavaju sve komponente koje sadrži neki predmet. To uključuje razne podoblike koji se nalaze na predmetu, boje, kao i mogućnosti micanja i premještanja. Postoji niz zabavnih i kreativnih aktivnosti kojima djeci možemo približiti oblike.

Ažurirano (Ponedjeljak, 07 Travanj 2014 20:12)

Više...

 

PostHeaderIcon Poticanje emocionalne inteligencije u programu predškole u Šćitarjevu


Priprema djeteta za školu osim poticanja predčitačkih i predpisačkih vještina podrazumijeva socijalnu i emocionalnu pripremu djeteta. Emocionalna priprema uključuje razvoj emocionalne inteligencije koja se definira kao sposobnost razumijevanja vlastitih i tuđih osjećaja te korištenja tih informacija pri razmišljanju i planiranju vlastitih aktivnosti.

Ažurirano (Subota, 22 Ožujak 2014 13:00)

Više...

 

PostHeaderIcon Projekt na temu “Zanimanja“


Zanimanja ljudi svakodnevno su prisutna u imitativnim i simboličkim igrama djece u vrtiću.  Odgojiteljice  srednje skupine objekta u Velikoj Mlaki – Stara škola na inicijativu djece odlučile su proširiti iskustva provedbom projekta.

Obogaćivanjem materijalnog konteksta u postojećim kutićima  (slikovnicama na tu temu, različitim slikovnim materijalima i plakatima) započeo je projekt koji su obogatili posjeti roditelja.

Ažurirano (Srijeda, 12 Ožujak 2014 21:54)

Više...

 

PostHeaderIcon Oralno zdravlje djece i uloga stomatologa u ranoj prevenciji bolesti

U suradnji s Domom zdravlja Zagrebačke županije Dječji vrtić Lojtrica sudjelovao je u programu „ Prevencija bolesti zubi kod djece predškolskog uzrasta“ (djeca s navršenih 5 god. i starija).

Posjetili smo obližnje stomatološke ordinacije i upoznali se sa stomatolozima i medicinskim sestrama. Dječaci, djevojčice pa i odgojiteljice hrabro su se izmjenjivali na zubarskom stolcu.

Ažurirano (Utorak, 25 Veljača 2014 22:12)

Više...

 

 

.