PostHeaderIcon Glazba i glazbeni instrumenti u odgojnoj skupini


U engleskoj skupini vrtića u Velikoj Mlaki odgojiteljice su s djecom provele projekt na temu Glazba i glazbeni instrumenti. Cilj projekta: kod djece pobuditi interes za glazbu, razvijati kreativnost i stvaralaštvo, poticati pažnju, percepciju i govorno-jezični razvoj.

Više...

 

PostHeaderIcon Poticanje dječje samostalnosti

Poticanje dječje individualnosti i samostalnosti složen je proces i izazov za roditelje i sve koji se bave djecom. Da bi dijete postalo samostalno potrebno mu je osigurati odrastanje uz osobe koje ga razumiju, poznaju njegove mogućnosti i prepoznaju potrebe te ga hrabre u samostalnim akcijama. Prepreka razvoju dječje samostalnosti često je strah odraslih da se djetetu nešto ne dogodi. Dijete koje je na taj način prezaštićeno svijet počinje doživljavati kao opasno mjesto, jer vidi da se netko stalno mora brinuti za njega.

Ažurirano (Nedjelja, 14 Prosinac 2014 21:03)

Više...

 

PostHeaderIcon Izlet u sklopu programa predškole

Od ove godine program predškole obavezan je za svu djecu školske obveznike. U našem vrtiću on se provodi u redovitom 10-satnom programu za djecu koja polaze vrtić i u kraćem obliku u Velikoj Mlaki, Gradićima i Šćitarjevu za djecu koja nisu korisnici vrtića. Cilj programa je stjecanje temeljnih kompetencija važnih za polazak u prvi razred osnovne škole. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta verificiralo je program u trajanju od 250 sati, od kojih se dio odnosi na kulturno-umjetničke, sportske i rekreativne sadržaje izvan vrtića.

Ažurirano (Petak, 21 Studeni 2014 22:02)

Više...

 

PostHeaderIcon Halloween


Djeca iz programa ranog učenja engleskog jezika iz područnog objekta Gradići u svojoj su skupini obilježili Halloween, tradicionalni blagdan engleskog govornog područja. Iako se Halloween smatra još jednim od zapadnjačkih komercijaliziranih  blagdana ipak  je dio nečije kulture. Cilj programa engleske skupine nije samo usvajanje jezika nego i upoznavanje kulture i običaja svih engleskih govornih područja na zabavan i edukativan način.

Ažurirano (Srijeda, 05 Studeni 2014 22:20)

Više...

 

 

.