Anketa
Kako je otac uključen u odgoj djeteta u vašoj obitelji?
 

PostHeaderIcon Dan očeva


Dan očeva u Hrvatskoj  obilježava se 19.ožujka na blagdan Svetog Josipa. Prvi Dan očeva održan je još daleke 1908. godine u SAD-u. Obilježavanjem ovog datuma u vrtićima želimo naglasiti važnost očeva u odgoju djece.

Ažurirano (Petak, 20 Ožujak 2015 06:59)

Više...

 

PostHeaderIcon Izrada odjeće za lutke


Lutka ima raznovrsnu i bitnu ulogu u životu djeteta – utječe na psihofizičke osobine, obogaćuje maštu, koordinira pokrete, potiče pravilan govor, motivira dobru i pozitivnu međusobnu komunikaciju. Igre lutkom mogu pridonijeti emotivnom rasterećenju u konfliktnim situacijama.

Ažurirano (Utorak, 03 Ožujak 2015 21:56)

Više...

 

PostHeaderIcon Glazba i glazbeni instrumenti u odgojnoj skupini


U engleskoj skupini vrtića u Velikoj Mlaki odgojiteljice su s djecom provele projekt na temu Glazba i glazbeni instrumenti. Cilj projekta: kod djece pobuditi interes za glazbu, razvijati kreativnost i stvaralaštvo, poticati pažnju, percepciju i govorno-jezični razvoj.

Više...

 

PostHeaderIcon Poticanje dječje samostalnosti

Poticanje dječje individualnosti i samostalnosti složen je proces i izazov za roditelje i sve koji se bave djecom. Da bi dijete postalo samostalno potrebno mu je osigurati odrastanje uz osobe koje ga razumiju, poznaju njegove mogućnosti i prepoznaju potrebe te ga hrabre u samostalnim akcijama. Prepreka razvoju dječje samostalnosti često je strah odraslih da se djetetu nešto ne dogodi. Dijete koje je na taj način prezaštićeno svijet počinje doživljavati kao opasno mjesto, jer vidi da se netko stalno mora brinuti za njega.

Ažurirano (Nedjelja, 14 Prosinac 2014 21:03)

Više...

 

 

.