Počinje nova pedagoška godina

U petak, 1. rujna ponovo se otvaraju svi područni objekti našeg vrtića:

 • Velika Mlaka, Smendrovićeva 9
 • Velika Mlaka, Školska 20
 • Mičevec, Savska 1
 • Gradići, Gajeva 3
 • Donja Lomnica, Školska 2
 • Donja Lomnica, Školska 4
 • Lukavec, Dolenska 20
 • Selnica Šćitarjevska, Selnica Šćitarjevska bb

Raspored djece po odgojnim skupinama možete pronaći na info kutiću svakog objekta vrtića u srijedu 30.08. iza 12 sati ili dobiti telefonskim putem od stručnih suradnika vrtića.

Sva novoupisana djeca dolaze prvi dan na prilagodbu u svoju skupinu u 9:00 sati.

U vrtić ne mogu krenuti djeca čija oba roditelja nisu potpisala Ugovor, što se odnosi i na postojeće korisnike koji su trebali potpisati novi Ugovor zbog promjene programa, kao ni djeca koja su na odgodi školovanja, a roditelji nakon postupka pregleda i upisa nisu o tome obavijestili stručni tim vrtića.

Informacije o prilagodbi i potrebnim stvarima za boravak u vrtiću nalaze se u letku Moj vrtić kojeg možete ovdje preuzeti.

Moj_vrtic_novo

Prijave za posebne programe

Poštovani roditelji – korisnici Dječjeg vrtića Lojtrica!

 

Ukoliko želite da Vaše dijete od rujna 2023. bude polaznik posebnog ili alternativnog programa molimo Vas da podnesete zahtjev. Zahtjev treba podnijeti i u slučaju premještaja djeteta iz posebnog u redovni program, zbog promjene Ugovora.

Djeca polaznici jasličkog Montessori programa ne prelaze automatski u vrtićki Montessori program, nego za to roditelj mora podnijeti zahtjev. U suprotnom postaju korisnici redovitog vrtićkog programa.

 

Ispunjen i potpisan Zahtjev za premještaj, kojeg možete preuzeti na našoj mrežnoj stranici www.dv-lojtrica.hr (u rubrici Obrasci za roditelje) ili zatražiti u Dječjem vrtiću, potrebno je predati u tajništvo Dječjeg vrtića Lojtrica, na adresi Smendrovićeva 9, Velika Mlaka  najkasnije do 27. veljače 2023.

 

Svi zahtjevi predani do 1. veljače 2023. više ne vrijede te je za sljedeću pedagošku godinu potrebno predati novi zahtjev.

O realizaciji premještaja bit ćete telefonski obaviješteni tijekom svibnja 2023.

 

U dječjem vrtiću Lojtrica osim redovitog programa provode se sljedeći programi:

 

Za djecu vrtićke dobi:

 • Cjelodnevni program ranog učenja engleskog jezika – u Velikoj Mlaki, Smendrovićeva 9 i u Gradićima, Gajeva 3
 • Cjelodnevni sportski program – u Velikoj Mlaki, Smendrovićeva 9
 • Alternativni vrtićki program prema koncepciji Marije Montessori – u Velikoj Mlaki, Smendrovićeva 9

 

Za djecu jasličke dobi (od 1. do 3.godine)

 • Alternativni jaslički program prema koncepciji Marije Montessori – u Velikoj Mlaki, Smendrovićeva 9

 

U slučaju većeg broja prijavljene djece od broja slobodnih mjesta prednost će imati djeca starije dobi, osim kod prelaska iz jasličkog u vrtićki Montessori program.

sportski program

program ranog učenja eng jez

montessori program

Kreativni kutak i knjigoljupci – nove rubrike za roditelje

Poštovani roditelji,

sretni smo što Vas možemo obavijestiti da smo odlučili dodatno obogatiti našu web stranicu te smo  u rubrici Kutak za roditelje uveli nove rubrike  – Knjigoljupci i Kreativan kutak.

Svaki mjesec naši marljivi i kreativni odgojitelji  će vam u rubrici Knjigoljpuci preporučiti zanimljive slikovnice za djecu kao i edukativne knjige za roditelje dok u rubrici Kreativan kutak ćete moći naći mnoštvo jednostavnih i kreativnih ideja koje možete isprobati i izraditi  kod kuće sa djecom.

Nadamo se da ćete uživati kao što uživaju i Vaši odgajatelji u pripremi navedenog materijala.

Večer matematike

Večer matematike skup je interaktivnih radionica u kojima sudjeluju djeca i njihovi roditelji uz koordinaciju odgojitelja. Ovakva druženja potiču izgradnju pozitivnog stava djece prema matematici, a svrha im je  popularizacija matematike. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu – zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, nesvjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo.

Zadovoljstvo nam je obavijestiti  Vas da će se  ove godine u našem vrtiću  održati Večer matematike,  u suradnji s  Hrvatskim  matematičkim  društvom, i to u četvrtak,  1. prosinca 2022. od 18-20 sati u objektu u Smendrovićevoj 9.

Zbrojite se i dođite jer – matematika može biti zabavna !

Veselimo se vašem dolasku!

Početak nove pedagoške godine

U četvrtak, 1. rujna ponovo se otvaraju svi područni objekti našeg vrtića:

 • Velika Mlaka, Smendrovićeva 9
 • Velika Mlaka, Školska 20
 • Mičevec, Savska 1
 • Gradići, Gajeva 3
 • Donja Lomnica, Školska 2
 • Donja Lomnica, Školska 4
 • Lukavec, Dolenska 20
 • Selnica Šćitarjevska, Selnica Šćitarjevska bb

Raspored djece po odgojnim skupinama možete pronaći na info kutiću svakog objekta vrtića u srijedu 31.08. ili dobiti telefonskim putem od stručnih suradnika vrtića u vremenu od 8:00 do 15:00 sati.

Sva novoupisana djeca dolaze prvi dan na prilagodbu u svoju skupinu u 9:00 sati.

U vrtić ne mogu krenuti djeca čija oba roditelja nisu potpisala Ugovor i oni koji nisu dostavili vrtiću potvrdu o obavljenom sistematskom pregledu pedijatra, kao ni djeca koja su na odgodi školovanja, a roditelji nakon postupka pregleda i upisa nisu o tome obavijestili stručni tim vrtića.

Informacije o prilagodbi i potrebnim stvarima za boravak u vrtiću nalaze se u letku Moj vrtić kojeg možete ovdje preuzeti.

 

Moj_vrtic_novo

Predstva „Jan u potrazi za novom obitelji“

U tjednu od 23. do 27. svibnja dramska skupina našeg vrtića predstavila je djeci zabavnu, toplu i poučnu priču pod nazivom „Jan u potrazi za novom obitelji“.

Voditeljica dramske skupine Petra Siladi osmislila je predstavu prema istoimenoj slikovnici Yanna Walckera. Odgojiteljica Manda Krvarić je svojom kreativnošću utkala toplinu i osobnost lutkama i kostimima, a sama scenografija djelo je zajedničkog rada cijele dramske skupine.
Predstavivši priču odgojiteljice su koristile različite tehnike dramatizacije, glazbu koja je davala razigranost i toplinu izvedbi, bogatstvo lutaka i didaktičkog materijala koje su izvirale iz čarobne kutije i tako djeci „zaustavljale“ dah i „mamile“ osmijeh na lica. Radi stvaranja cjelovitog doživljaja predstave su se odigravale pojedinačno po sobama svake odgojne skupine.

Priča prati dogodovštine ježića Jana koji ima u životu sve što mu je potrebno, ali unatoč tome po čitave se dane žali što mu mama daje previše poljubaca, što tata nema dovoljno vremena za njega, što njegova sestrica toliko brblja te odluči napustiti svoj dom i kreće u potragu za savršenom obitelji. Priča je prilagođena svakom djetetu koje odrasta u suvremenom svijetu.

Prikazuje različite oblike suvremene obitelji (nuklearnu, jednoroditeljsku, proširenu, posvojiteljsku obitelj te obitelj s dadiljom) koje ježić Jan susreće u svojoj potrazi pa se tako svako dijete vrlo lako može s njome poistovjetiti. Djeca se preko ježića Jana upoznaju s različitim obiteljima te dobivaju poruku kako ne postoji apsolutno savršena obitelj već kako ljubav, toplina, razumijevanje, prihvaćanje različitosti, praštanje, međusobno poštivanje i pomaganje je ono što svaku obitelj čini savršenom.