Društvo distrofičara Zagreb (DDZ) i Savez društava distrofičara Hrvatske (SDDH) uz financijsku potporu Turističke zajednice Grada Zagreba te podršku platforme „Trči sa srcem“u okviru Kampanje obilježavanja 21. svibnja – Nacionalnog dana osoba oboljelih od neuromuskularnih bolesti organizira 5. atletsku utrku Run for MD 2024. koja se virtaualno održala od 19. do 21.svibnja na kojoj su sudjelovala djeca sportske skupine “ Gazelice” iz DV Lojtrica.
Svrha Utrke je podizanje svijesti o osobama s mišićnom distrofijom (MD) i neuromuskularnim bolestima (NMB), a radi poboljšanja kvalitete njihova življenja i ostvarivanja ciljeva djelovanja DDZ i SDDH.
Djeca su istrčavala 5 km uz korištenje aplikacija za trčanje ) I te rezultate (screenshot) poslali na mail Udruge čime su uspješno sudjelovali I istrčali zadanu duljinu za ostvarivanje utrke.
Nakon uspješnog sudjelovanja na utrci djeci sportske skupine u vrtić su došli članovi Udruge SDDH-a uručiti medalje I prigodne poklončiće.
Djeca su bila oduševljena I ponosna te smo nakon podjele medalja imali čašćenje I obećali smo da ćemo se I slijedeće godine rado odazvati I sudjelovati u Utrci.