Biološka raznolikost vrtićkog okruženja

Naziv je to izložbe sportske skupine našeg vrtića koju do 10.07.2020. možete pogledati na Dječjem odjelu Gradske knjižnice Velika Gorica.

 

„Biološka raznolikost vrtićkog okruženja“ je dio  edukativnog projekta Veliki lov na biljke, pod pokroviteljstvom Udruge Lijepa naša, čiji smo sudionici drugu godinu zaredom. Cilj projekta je podizanje svijesti o biološkoj raznolikosti u neposrednoj blizini te stjecanje novih iskustava i spoznaja. Svakodnevnim istraživačko-spoznajnim aktivnostima djeca su spoznala uzročno posljedične veze o dobrobiti životinjskih vrsta na prirodu i zdravlje čovjeka, razvijala su svoje likovne kompetencije i obogaćivala rječnik. U sklopu projekta izrađen je didaktički materijal koji potiče operativno mišljenje, a djeca su usavršavala i digitalne kompetencije korištenjem medija u edukativne svrhe.

 

Kao dio projekta nastala je priča „ Pustolovni Martin“, čiji je autor predškolarac Roko Kaniški ( 7 god). Poučna je to priča o martinu Peri koji je stalno putovao tražeći prijatelje kojima neće smetati njegov neugodni miris. U kakvim se sve nevoljama našao te je li pronašao prijatelje pročitajte na izložbenom primjerku priče!

 

Pripremila: Ana Marija Cimaš, odgojitelj mentor

Vrijedne donacije našem vrtiću

25.lipnja održala se svečanost otvaranja novih prostora ureda Gradskog društva Crvenog križa u Velikoj Gorici. Grad Velika Gorica u potpunosti financira rad ove organizacije. Nove prostorije u prisutnosti gradskih čelnika i mnogobrojnih gostiju otvorio je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić u društvu ministra Božinovića koji je istaknuo da je u doba pandemijske krize izazvane koronavirusom djelatnost organizacije kao što je Crveni križ od izuzetne važnosti. Povodom tog događaja Crveni križ darovao je svim gradskim školama i vrtićima torbice prve pomoći.

Ovih je dana naš vrtić dobio još jednu vrijednu donaciju. VG čistoća darovala nam je tri spremnika za odvajanje otpada koje smo smjestili u dvorište našeg vrtića u Velikoj Mlaki. Spremnici u liku životinja obradovali su djecu i bit će dobar poticaj za stjecanje navika odgovornog zbrinjavanja otpada kojem učimo djecu u okviru eko programa našeg vrtića.

Hvala svim donatorima!

Obavijest o pregledima djece za upis u prvi razred osnovne škole

Utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta (pregled) za upis u prvi razred osnovne škole obavljat će se u razdoblju od 18.5. do 31.8.2020.

S obzirom na specifičnu epidemiološku situaciju za pregled je potrebno prethodno se najaviti telefonski ili putem elektroničke pošte radnim danom u vremenu od 13:00 do 14.00 sati ili 18:30 do 20:00 sati.

Tri dana prije termina potrebno je elektroničkom poštom dostaviti :

 • Upitnik s anamnestičkim podacima
 • Preslike cjepne iskaznice
 • Popis dodatne dokumentacije ako postoji (u slučaju kroničnih bolesti ili teškoća u razvoju)

Prilikom ulaska u ordinaciju preporučuje se nošenje zaštitnih maski.

Detaljne upute, raspored liječničkih timova i kontakte  možete pronaći u Obavijesti koja slijedi.

Obavijest – Ispostava Velika Gorica- pregled djece

Timovi školske medicine

Živite li zdravo kod kuće?

Edukacijom odgojitelja, stručnog tima i zdravstvene voditeljice vrtića Lojtrica o nacionalnom programu i aktivnostima „Živjeti zdravo u vrtiću“ početkom 2020. godine započeli smo novo razdoblje u radu s djecom sa starim temama: o zdravom načinu života, o pravilnoj prehrani, tjelesnoj aktivnosti, prevenciji debljine i utjecaju zdravog života na smanjenje pobola od kroničnih nezaraznih bolesti.

Zadatak vrtića je informirati, educirati i senzibilizirati djecu svih dobnih skupina o pozitivnim aspektima zdravih stilova života.

Pet komponenti ovog programa koje uključuju pojedine projekte su:

 • Zdravstveno obrazovanje (projekt Poligoni, projekt 10′ vježbanje, Preporučeni jelovnici ).
 • Zdravstveni turizam (projekt Hodanjem do zdravlja).
 • Zdravlje i prehrana (jamstveni žig “Živjeti zdravo”, Program pravilne prehrane u školama).
 • Zdravlje i radno mjesto (projekt Tvrtka prijatelj zdravlja) .
 • Zdravlje i okoliš (projekt Volonteri u parku).

Kako je vrijeme povratka u vrtić neizvjesno, a ostanak kod kuće preporuka, pet pravila koje učimo u vrtiću, vrijede i kod kuće:

 1. Započni dan doručkom.
 2. Svaki dan izađi s roditeljem van (terasa, balkon ili dvorište)..
 3. Šarena hrana svakoga dana.
 4. Voda ti daje super moći.
 5. Dok spavaš rasteš.

Upoznajte i vi doktora Učka, super junaka iz priče „Živjeti zdravo u vrtiću“ koji ima moć raspoznati korisne i kvalitetne namirnice od manje korisnih, koji ih na stolu za doručkom može zamijeniti brzinom munje.

Više o aktivnostima na ove teme možete pronaći na web stranicama HZJZ https://www.hzjz.hr/sluzba-promicanje-zdravlja/zivjeti-zdravo-kod-kuce-boravak-u-kuci-s-djecom-predskolske-dobi/ i „Živjeti zdravo“ https://hr-hr.facebook.com/zivjetizdravo.hr/.

Tekst:

Sandra Maršić, zdravstvena voditeljica

Čestitka

Blagoslovljen Uskrs djeci, roditeljima i suradnicima Dječjeg vrtića Lojtrica

 

Obavijest o izvanrednoj organizaciji rada

Obavještavaju se roditelji da će Dječji vrtić Lojtrica biti ZATVOREN u razdoblju od 25.03. do daljnje obavijesti.

Po odluci Grada Velike Gorice za vrijeme izvanrednih okolnosti uzrokovanih epidemijom virusa COVID 19 dežurni objekt za prihvat djece bit će Dječji vrtić Velika Gorica u Pucekovićevoj 2 u Velikoj Gorici.

Dodatne informacije možete dobiti kod ravnateljice Dječjeg vrtića Lojtrica na broj telefona 099/ 2598-550.

 

RAVNATELJICA VRTIĆA

Ljuba Brnadić