U sklopu Dječjeg tjedna u Velikoj Gorici na igralištu uz Dječji vrtić Žirek organizirana je aktivnost „Ajmo van!“. Za sve dječje vrtiće u Velikoj Gorici osmišljene su igre na otvorenom jer djeca najviše od svega vole boraviti vani i igrati se.

Kako znamo koliko je za djecu važan boravak na zraku, igrama na otvorenom osiguralo im se sigurno i poticajno okruženje, gdje su mogli istraživati prostor u slobodnoj i organiziranoj igri.

Prije početka igara djeca  su imala uvodno zagrijavanje koje je vodila fizioterapeutkinja kako bi se djeca dobro pripremila prije fizičkih aktivnosti. Zagrijavanje je jako bitno jer dovodi tijelo u takvo fiziološko stanje koje će kod vježbača poboljšati sportsku uspješnost te će mu omogućiti da djeluje i izvede svoju aktivnost na najvišoj mogućoj razini. Nakon zagrijavanja djeca su podijeljena na dvije skupine kako ne bi dolazilo do gužvi prilikom vježbanja.

Jedan dio djece vježbao je na spravama u novootvorenom parku gdje su ih pod budnim okom pazili djelatnici Crvenog križa s malim pomagačima iz našeg vrtića. Pomagači su prošli potrebnu edukaciju i pripremu prije igara kako bi u svakom trenutku, ako dođe do ozljeda prilikom vježbanja, mogli priskočiti i pružiti prvu pomoć.

Na igralištu su bile pripremljene razne igre poput štafeta, poligona prepreka, vođenje lopti palicama, potezanja užeta i zabavnih ekipnih igara u kojima su se izmjenjivala djeca iz dječjih vrtića.