Tradicionalno, svake godine pa tako i ove, u vrtiću obilježavamo Dan kruha kroz niz djeci primjerenih, a istovremeno zanimljivih i poučnih aktivnosti.
Dani kruha povezani su sa Svjetskim danom hrane koji se ove godine obilježio 16. listopada. Cilj je očuvanje kulturne baštine te skretanje pozornosti na važnost vještina i znanja potrebnih za izradu kruha i pekarskih proizvoda, važnost cijenjenja sve hrane pa tako i kruha kao namirnice koja se svakodnevno koristi te je prema tradiciji simbol gostoljubivosti i solidarnosti.
U skupini Papigice djeca su kroz igru te neposredno osjetilno iskustvo stekla nova znanja i spoznaje o vrstama brašna koja se koriste za izradu kruha i pekarskih proizvoda te različitim vrstama sjemenki. U montessori skupini Vrapčići i skupini Ribice djeca su učila o samom procesu izrade tijesta te njegovoj teksturi i podatnosti, a skupine Zebrice i Slonići su svoj kruh i ispekli.
Uz sve to pjevale su se i prigodne pjesmice o kruhu i pekaru te se poticao i bogatio govorno-jezični razvoj djece, kao i socio-emocionalne kompetencije i osjećaj zajedništva.
Već sada, s veseljem i strpljivo čekamo sljedeći Dan kruha – Dan zahvalnosti za plodove zemlje.
U međuvremenu, pozivamo vas da pogledate ovogodišnju galeriju fotografija i naše male a ipak velike pekare.