Dječji vrtić Lojtrica četvrtu godinu za redom sudjeluje u humanitarnoj akciji djece, roditelja i djelatnika dječjeg vrtića sa Savezom društava distrofičara Hrvatske povodom obilježavanja Nacionalnog dana osoba oboljelih od neuromuskulatornih bolesti 21. svibnja. Akcijom se nastoji podići razina svijesti javnosti za izazove s kojima se susreću osobe s mišićnom distrofijom.  

Podsjetimo se da se Kampanja provodi pod nazivom “Biljka za MD” s motom “I vaše srce je mišić” koji dok god “kuca” ima sposobnost “vidjeti i prepoznati” osobe u potrebi za podrškom te ju nesebično pružiti. 

U Kampanji 2024. godine su se, kroz donacije za sadnice, prikupljala sredstva za podršku osobi s mišićnom distrofijom, Gordani Maras iz Požege, kojoj će se osigurati pogonski dodatak za invalidska kolica koji će joj uvelike olakšati kretanje i biti značajna podrška i pogonska snaga. 

Savez je Vrtiću i ove godine dostavio biljke koje je osigurao putem donacije vrtnih centara. Djeca i djelatnici Vrtića organizirali su 21. i 22. svibnja sajam biljaka na ulazima i dvorištima Vrtića  koje su ponudili zainteresiranim roditeljima, članovima obitelji te djelatnicima Vrtića. Ukupno je na svim lokacijama prikupljeno 2748,71 eura.  

DV Lojtrica djelatno zagovara humanost, dobrotu  te spremnost pomaganju, osobito osobama s posebnim potrebama i teškoćama u razvoju. 

Zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način pridonijeli provođenju ove divne humanitarne akcije.