Naziv je to izložbe sportske skupine našeg vrtića koju do 10.07.2020. možete pogledati na Dječjem odjelu Gradske knjižnice Velika Gorica.

 

„Biološka raznolikost vrtićkog okruženja“ je dio  edukativnog projekta Veliki lov na biljke, pod pokroviteljstvom Udruge Lijepa naša, čiji smo sudionici drugu godinu zaredom. Cilj projekta je podizanje svijesti o biološkoj raznolikosti u neposrednoj blizini te stjecanje novih iskustava i spoznaja. Svakodnevnim istraživačko-spoznajnim aktivnostima djeca su spoznala uzročno posljedične veze o dobrobiti životinjskih vrsta na prirodu i zdravlje čovjeka, razvijala su svoje likovne kompetencije i obogaćivala rječnik. U sklopu projekta izrađen je didaktički materijal koji potiče operativno mišljenje, a djeca su usavršavala i digitalne kompetencije korištenjem medija u edukativne svrhe.

 

Kao dio projekta nastala je priča „ Pustolovni Martin“, čiji je autor predškolarac Roko Kaniški ( 7 god). Poučna je to priča o martinu Peri koji je stalno putovao tražeći prijatelje kojima neće smetati njegov neugodni miris. U kakvim se sve nevoljama našao te je li pronašao prijatelje pročitajte na izložbenom primjerku priče!

 

Pripremila: Ana Marija Cimaš, odgojitelj mentor