Boravak na zraku u ljetnim toplim danima pruža djeci uživanje u različitim radostima i aktivnostima.
Osim uobičajenih igara na zraku, vanjski prostor zbog svoje veličine pruža i nebrojene mogućnosti za planiranje aktivnosti koje se u unutarnjem prostoru ne bi mogle provesti. Odgojiteljice iz područnog objekta „Stara škola“ Velika Mlaka ponudile su djeci novi poticajni materijal – prozirnu foliju kao slikarsko platno.

Folija postavljena u hladu između dva stabla izazvala je veliku znatiželju, a djeca su je promatrala, dodirivala, postavljala pitanja. Pripremljene tempere i kistovi privukli su u aktivnost djecu svih dobi, a mjesto slikanja pružilo je mogućnost zadržavanja većeg broja djece u igri. Ovakvo planiranje aktivnosti obogaćuje dječju svakodnevnicu, obično pretvara u neobično, dopušta djeci da usvojene tehnike primjenjuju na drugačiji način i da istraživanjem usvajaju nove spoznaje. Dječja mašta i kreativnost došle su do izražaja, platna su se izmjenjivala, a vrijedne dječje ruke stvarale su sve bolje slike.
Boravak na zraku osim što ima pozitivan učinak na dječje zdravlje svakako pruža i mogućnosti za mnoge nove igre. Nekoliko savjeta što s djecom još možete isprobati: crtanje kredom, oslikavanje kamenčića, izradu figurica od materijala iz prirode (školjke, kamenčići, drvca, češeri…), modeliranje pijeskom, slikanje na platnu i sličnim većim površinama, izradu vjenčića od cvijeća, izradu otisaka od lišća, cvijeća…

Hvala na suradnji tijekom cijele godine.