Poštovani roditelji!

Već duže vrijeme COVID-19 prijeti svima nama. Odgovornim ponašanjem Vas kao i našom dobrom organizacijom i vrlo visokim higijenskim uvjetima do sada smo se uspješno borili na obostrano zadovoljstvo. Kako bi i dalje Vama, djeci i zaposlenicima vrtića osigurali normalno funkcioniranje molimo Vas da budete odgovorni kao i do sada te da nas obavijestite o svakoj nastaloj situaciji kako bi pravovremeno djelovali.

S poštovanjem,

ravnateljica i djelatnici Dječjeg vrtića

U nastavku Vas podsjećamo na mjere i preporuke za sprječavanje epidemije u dječjem vrtiću:

ULAZ U VRTIĆ: Ulaz u vrtić za odrasle osobe dozvoljen je samo sa zaštitnom maskom, uz obavezan prolazak kroz dezinfekcijsku barijeru i dezinfekciju ruku. U pratnji djeteta može biti samo jedna osoba koja dovodi dijete do odgojne skupine uz poštivanje fizičke distance u odnosu na druge osobe i bez dužeg zadržavanja.

U VRTIĆ NE SMIJU DOLAZITI:

  • roditelji i djeca koji imaju simptome zarazne bolesti (temperatura, kašalj, proljev…),
  • roditelji i djeca čiji ukućani imaju simptome zarazne bolesti sa sumnjom na COVID-19 ili su upućeni na testiranje (bez obzira što još nemaju potvrđen pozitivan nalaz),
  • roditelji i djeca koji su kontakti zaražene osobe i/ili im je izrečena mjera samoizolacije,
  • roditelji i djeca koji imaju saznanje da su zaraženi COVID-19.

MJERENJE TJELESNE TEMPERATURE: Roditelj je dužan svakodnevno prije dolaska u vrtić izmjeriti temperaturu i o tome voditi evidenciju u bilježnici označenoj imenom i prezimenom djeteta(blok, informativka ili sl.) na način da upisuje sljedeće podatke: datum i vrijednost temperature. Prilikom dovođenja djeteta bilježnicu svakodnevno predaje odgojitelju na uvid. Toplomjeri na ulazu u vrtić namijenjeni su djelatnicima vrtića, a roditelji mjere tjelesnu temperaturu djetetu kod kuće.

DONOŠENJE STVARI U VRTIĆ: U vrtić se svakodnevno mogu donositi potrebne stvari za boravak djeteta, u ruksaku ili vrećici (pelene, papuče, rezervna odjeća…).

U vrtić je zabranjeno unositi hranu, piće, igračke ili bilo kakav drugi materijal od kuće.

RODITELJSKI SASTANCI: U slučaju potrebe organizirat će se individualni sastanci odgojitelja/stručnog suradnika s jednim roditeljem uz protuepidemijske mjere (maska i fizička distanca). Roditeljski sastanci na kojima prisustvuje veći broj osoba organizirat će se na daljinu (putem online platformi).

U SLUČAJU SUMNJE NA ZARAZU COVID-19: Kod pojave znakova bolesti dijete ostaje kod kuće i javlja se izabranom pedijatru koji odlučuje o daljnjim postupcima. O upućivanju na testiranje, potvrđenoj infekciji COVID-19 ili izrečenoj mjeri  samoizolacije roditelj je dužan telefonom obavijestiti Dječji vrtić.