Listopad je mjesec kada obilježavamo Dan kruha i Svjetski dan hrane, osvješćujemo što nam sve zemlja daje i pokazujemo svoju zahvalnost za plodove zemlje. To je nešto što je važno razvijati od najranije dobi, tako da smo u Vrtiću mnoge aktivnosti tijekom listopada usmjerili prema tom cilju.

Djeca posebno uživaju u svim istraživačkim aktivnostima u kojima imaju mogućnost aktivnog sudjelovanja, a upravo takve istraživačke aktivnosti najviše utječu na mnogostruka područja djetetovog razvoja (taktilne osjetljivosti, razvoja fine motorike, spoznajnog razvoja).

Svaka skupina je na svoj način obilježila Dan kruha, ovisno o dobi i interesima djece, raznolikim i izazovnim aktivnostima. Djeca su istraživala kukuruz, zob, ječam i razne vrste brašna. Posebno su ih se dojmile sjemenke, kao npr. bundeve i suncokreta, čiji okus su mogli isprobavati. Našla su se u ulozi malih pekara i naučili što je sve potrebno za izradu kruha kojeg svakog dana susreću na svom jelovniku. Nakon izrade tijesta, spretno su izrađivali svoje kreativne pekarske proizvode. Možete samo zamisliti njihovo oduševljenje kada su ugledali svoje ispečene kruščiće!