U četvrtak 5. studenog na svečanosti priređenoj za djecu, roditelje, stručnjake i sve prijatelje dječjeg vrtića započeli su Dani Dječjeg vrtića Lojtrica. Kroz dva dana svi zainteresirani moći će razgledati novootvoreni dječji vrtić te se upoznati sa stručnim djelatnicima i družiti se s djecom. Svečanosti je nazočio gradonačelnik Dražen Barišić, pročelnici gradskih upravnih odjela te čelnici ustanova iz okruženja. Djeca i djelatnici vrtića pripremili su zabavni program za djecu i sve posjetitelje i proveli ih kroz vrtić.

U proljeće 2014. Grad Velika Gorica krenuo je u izgradnju ovog objekta koji je počeo s radom 1. rujna 2015. Time je Dječji vrtić Lojtrica nakon niza godina rada u nenamjenskim, adaptiranim objektima dobio adekvatne radne uvjete i mogućnost razvoja i implementacije novih odgojno-obrazovnih programa temeljenih na suvremenim znanstvenim spoznajama.

Prekrasni moderni objekt građen je prema najvišim standardima. Vrtić ima prostrane dnevne boravke, dvije bogato opremljene sportske dvorane, mnoštvo poticajnih didaktičkih igračaka te bogato opremljeno dječje igralište. Treba istaknuti da je vrtić u potpunosti prilagođen i djeci s poteškoćama u razvoju. Vrtić polazi 200-tinjak mališana u dobi od 1 godine do polaska u školu, s područja Velike Mlake, ali i drugih naselja Velike Gorice. Osim redovitog 10-satnog programa tu se provodi i program ranog učenja engleskog jezika, cjelodnevni sportski program kao i program radionica za podršku roditeljstvu „Rastimo zajedno“. Djeca, njihovi roditelji i djelatnici vrtića iskazali su svoje oduševljenje novim vrtićem koji pruža mogućnost bezbrižnog odrastanja djece u sigurnim i poticajnim uvjetima. Želja svih djelatnika na čelu s ravnateljicom Ljubom Brnadić je da se Dječji vrtić Lojtrica i dalje razvija kao mjesto sigurnog odrastanja po mjeri svakog djeteta.