Empatija, solidarnost i međusobno pomaganje vrijednosti su koje u vrtiću njegujemo od najranije dobi. U listopadu 2016. Dječji vrtić Lojtrica uključio se u Unicefov projekt “Škole za Afriku”. Projekt provode tri odgojne skupine u objektu Smendrovićeva 9, Velika Mlaka: srednja skupina, skupina sa programom ranog učenja engleskog jezika i predškolska skupina. Istraživanjem kulturnih i vjerskih obilježja, geografskog položaja, biljnog i životinjskog svijeta djeca spoznaju i uče o toleranciji, različitostima i specifičnostima afričke kulture i života.

Unicef u Hrvatskoj provodi mnoge akcije kako bi sva djeca, već od prvih dana života, dobila priliku odrasti u sigurnom i poticajnom okruženju. Od 2008. godine ured Unicef-a za Hrvatsku, u suradnji sa zainteresiranim odgojno-obrazovnim insitucijama prikuplja sredstva za program “Škole za Afriku”. Njime se djeci iz trinaest afričkih zemalja želi podržati ostvarenje jednog od temeljnih prava: pravo na obrazovanje. U protekloj godini program je podržalo više od 80 000 djece iz cijele Hrvatske

Djeca u našem vrtiću na zanimljiv način uče o dječjim pravima i kroz niz organiziranih aktivnosti uče kako prikupiti sredstva kojima bi pomogli svojim vršnjacima u zapadnoj afričkoj državi Burkina Faso. Prikupljeni novac iskoristit će se za izgradnju i obnovu škola, sanitarnih prostorija, opskrbu pitkom vodom, nabavu knjiga i dodatnu edukaciju školskog osoblja. Posebna briga vodit će se o djevojčicama koje su više od dječaka uskraćene za mogućnost školovanja.