Ove godine vrtiću za rođendan organizirana je druga likovna kolonija na poticaj našeg velikogoričkog umjetnika  Ante Živkovića – Fošara.

Svaka likovna kolonija pored svoje humane ima i edukativnu kao i kulturološku dimenziju. U najljepšem i najmodernijem dječjem vrtiću Lojtrica za njegov rođendan okupilo se dvadesetak uglednih likovnih umjetnika iz Velike Gorice i Zagreba. Taj dan je poseban za umjetnike, jer se pretvaraju u nešto novo, drugačije, uistinu posebno. Upravo ta drugačija atmosfera, zajedničko percipiranje likovnog izržavanja i svaki likovni uradak predstavlja bogatstvo unutrašnjeg svijeta svakog umjetnika koji je dio ovih susreta.

Likovna djela koja nastaju i ostaju na jedan novi način oplemenjuju prostor i odnose u vrtiću i time dokazuju da je svijet likovne kreativnosti uvijek iznova neiscrpno vrelo novih mogućnosti. Ovaj vid neverbalne komunikacije kroz umjetnost podupire odgojnu komunikaciju kao dodatno terapeutsko sredstvo, a nadasve humanizaciju ljudskih odnosa.

Llikovna kolonija ima svoju prepoznatljivu snagu, ljubav, ljepotu i kreativnost koje uvijek idu zajedno.

Umjetnost i njezine poruke uvijek je najbolja apologija trajnih ljudskih vrijednosti i na kraju tople zahvale umjetnicima velikog srca za neograničena davanja.