Kao i svake godine, u mjesecu listopadu obilježava se Dječji tjedan Grada Velike Gorice koji je i ovog puta privukao zainteresiranu javnost temom “Kako je danas biti dijete”.

Dječji tjedan započeo je u tonu književnosti i umjetnosti gdje su svi zainteresirani imali priliku sudjelovati u predstavljanju priručnika „Razvojni putokaz djeteta“ odgojiteljice našeg vrtića Petre Gotal i suradnice Lane Kihas.

U utorak održana je sjednica Dječjeg gradskog vijeća na kojem je Leon iz našeg vrtića, zajedno sa ostalim malim vijećnicima imao priliku razgovarati sa Velikogoričkim gradonačelnikom, gospodinom Krešimirom Ačkarom o mnogim temama vezanim uz budućnost djece po pitanju obrazovanja, društvenog života zajednice i ponašanja odraslih i djece u okruženju.

Uz pomno promišljanje i planiranje naših odgojitelja, djeca su narednih dana u vrtiću na zabavan i edukativan način sudjelovala u mnogim aktivnostima i igrama. Posebnu pozornost posvetili smo društvenim igrama koje polako postaju zaboravljene zbog brzorastuće tehnologije i digitalizacije. Kroz brojne tradicionalne igre poput “gumi-gumi, lanca probijanca i crne kraljice” naši su odgojitelji osvježili tradiciju dajući dašak nostalgije i pružili djeci novo- staro iskustvo.

Za kraj, vrijedno je istaknuti kako je petak u našem vrtiću prošao u sportskom duhu. Ugostili smo JUDO KLUB PINKY iz Velike Gorice koji su našim mališanima demonstrirali osnovne judo zahvate i ostale vježbe. Kroz sportsku olimpijadu, štafetne igre i nogometni turnir djeca su spoznala važnost tjelesne aktivnosti koja je neophodna za cjeloviti rast i razvoj.