Konferencija Pred mojim očima rasteš namijenjena je roditeljima i stručnjacima iz područja ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, a trajala je od 21. do 23. listopada. Cilj ove konferencije je potaknuti stručnjake na kreiranje odgojno-obrazovnih sadržaja iz područja ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja sa svrhom širenja svijesti i suvremenih odgojnih spoznaja među širom stručno-popularnom publikom.

Teme izlaganja na konferenciji organizirane su u sljedeće tematske cjeline:

  • Odnos odrasli-dijete kao polazište cjelokupnog odgojnog djelovanja (odrasli kao podrška, model djetetu, promatrač, motivator i stimulator razvoja djeteta, autoritet temeljen na povjerenju i izgradnji odnosa, prilike za osnaživanje i osamostaljivanje djeteta)
  • Pravo na individualnost odgojnog stila u skladu s dobrobiti djeteta (individualnost odraslog i djeteta, procjena i uvažavanje djetetovih potreba, krajnosti u odgojnim stilovima
  • Refleksija i samorefleksija odraslih (balansiranje između društvenih očekivanja, idealnih slika i odgojne stvarnosti; odnosno osvještavanje razine vlastitog djelovanja te težnja poboljšanju, učenju i uvijek najboljem interesu djeteta
  • Je li nam potrebna Škola za roditelje ? (pedagoško obrazovanje roditelja i rad na sebi kao dio suvremenog roditeljstva, kada i kako roditelju približiti konkretne odgojne spoznaje)
  • Neki novi klinci digitalnog doba (sigurni načini korištenja medija i ekrana u ranom i predškolskom periodu, pomirivanje digitalnog i stvarnog svijeta kroz odgojno djelovanje)
  • Prevencija sjedilačkog načina života (poticanje zdravih navika i načina života, značaj prirode i boravka na otvorenom za dječji razvoj)

Na spomenutoj konferenciji naš vrtić predstavila je odgojiteljica Petra Gotal s izlaganjem i radom na temu Izazovi suvremenog roditeljstva – pomoć i podrška.

Sve radove izložene na konferenciji možete pronaći u multimedijalnoj e-knjizi koja se nalazi na poveznici.

https://heyzine.com/flip-book/b17cbc5b93.html

Konferencija Potvrda o izlaganju – P Gotal

Tekst pripremila: Petra Gotal, mag. praesc. educ., odgojitelj mentor