U sklopu 8. međunarodnog proljetnog seminara na temu „Umjetnost u razredu“ 25. travnja 2017. naš vrtić ugostio je odgojno-obrazovne djelatnike iz Bugarske. Organizator seminara je tvrtka ZCConsult Center iz Bugarske, a stručni posjet dječjem vrtiću i osnovnoj školi organiziran je u partnerstvu s Osnovnom školom Nikole Hribara.

Ravnateljica vrtića pozdravila je goste, zaželjela im dobrodošlicu i upoznala ih s organizacijskim, materijalnim i financijskim uvjetima te naglasila dobru suradnju i podršku Grada Velike Gorice koji je osnivač Dječjeg vrtića Lojtrica.

Odgojitelji i stručni suradnici našeg vrtića održali su izlaganje o sustavu ranog i predškolskog odgoja u Republici Hrvatskoj te organiziranoj skrbi za djecu predškolske dobi u Velikoj Gorici. Prezentirali su programe koje provodimo u Dječjem vrtiću Lojtrica, a organiziran je i obilazak suvremenog i sukladno standardima opremljenog objekta vrtića u Velikoj Mlaki. Osim promocije našeg vrtića bila je ovo prilika za razmjenu iskustava te jačanje stručnih kompetencija odgojno-obrazovnih djelatnika.