Studio “Suncokret” iz Splita novom lutkarskom predstavom  naziva “Što ću biti kad odrastem?” još jednom je oduševio djecu našeg vrtića.

„Što ću biti kad odrastem? Koje je zanimanje najbolje?“ To su pitanja na koja su odgovore tražili glavni likovi ovog edukacijskog lutkarskog mjuzikla, Latica i Ivica. Uz raspjevane songove i atraktivne lutke  djeca su imala priliku upoznati se s raznim zanimanjima i njihovim posebnostima, a na samom kraju lutkarskog mjuzikla dobila su odgovor na pitanje: što ću biti kad odrastem? Ova predstava je, svojom  jednostavnom i djeci uvijek zanimljivom temom, otvorila mogućnost za razgovor te brojne druge aktivnosti koje će se nastaviti u odgojnim skupinama.

Odgojiteljice dramske skupine Dječjeg vrtića Lojtrica ove godine su pripremile pravo iznenađenje za naše mališane. Izvedbom predstave „Maša i medvjed“ izmamile su osmjeh na lice sve djece. Djeci već dobro poznata priča ruskog autora Olega Kuzovkova, po kojoj je snimljen i animirani film, na kazališnim daskama Lojtrice poprimila je potpuno drugačiji oblik. Odgojiteljice su izradile kostime i osmislile scenografiju, a tekst priče obogatile su humorističnim sadržajem. Tijekom cijele predstave djeca su aktivno sudjelovala odgovarajući na pitanja koja su im postavljali likovi iz priče i dokazali su da je ‘Maša i medvjed’ zaista zaživjela u njihovim srcima.