18.ožujka 2016. na skupu Društva medicinskih sestara dječjih vrtića ugostili smo stotinjak zdravstvenih voditelja i voditeljica koji su stigli iz svih regija Hrvatske. Tema skupa bila je „Izazovi odrastanja u suvremenom društvu“. Zadatak Društva je usavršavanje medicinskih djelatnika u području promocije zdravlja, s ciljem podizanja kvalitete brige za djecu u dječjim vrtićima.

Nakon uvodnog dijela u kojem su skup pozdravili ravnateljica vrtića, gospođa Ljuba Brnadić, pročelnik Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i sport Grada Velike Gorice, gospodin Krešimir Ačkar i predsjednica Društva, gospođa Viktorija Bušić, uslijedio je stručni dio predavanja i radionice. Predavanja su održale medicinske sestre – zdravstvene voditeljice u dječjim vrtićima, stomatologinja dr. Kaja Gmaz iz Udruge za prevenciju karijesa Velika Gorica i pedijatrica endokrinolog iz KBC Zagreb , dr.sc. Nevena Krnić. U radioničkom dijelu u kojem je obilježen Dan oralnog zdravlja sudjelovali su stomatolozi spomenute Udruge kao i tvrtke Curaprox.

Po završetku stručnog skupa uslijedio je organizirani obilazak kulturno povijesnih znamenitosti kraja: Kapele Sv. Barbare u Velikoj Mlaki i Muzeja Turopolja u Velikoj Gorici.

U organizaciji stručnog skupa svojim radom i donacijama pomogli su nam: Grad Velika Gorica, Novo Nordisk, KSU, Turistička zajednica Grada Velike Gorice, Muzej Turopolja, Udruga za prevenciju karijesa i Curaprox.