U srijedu, 10. travnja, u dječjem vrtiću Lojtrica održan je EKO dan, dan posvećen ekologiji i recikliranju.
Tijekom našeg EKO dana djeca i odgojiteljice uređivali su dvorište vrtića, a u popodnevnim satima organizirane su radionice za djecu i roditelje.
U jutarnjim satima djeca su uživala u edukativnoj predstavi „Pčela Stella“ koju je za njih pripremila odgojiteljica Petra Siladi. Djeca su cijeli dan sudjelovala u raznolikim aktivnostima, sadnji biljaka, recikliranju te raznim glazbenim i sportskim aktivnostima.
Izrazito smo ponosi na humanitarno djelovanje našeg vrtića. Odgoj za održivi razvoj duboko je ukorijenjen u plan i program dječjeg vrtića Lojtrica u proteklih 10 godina koliko naš vrtić ponosno nosi naziv EKO vrtić.
Ove godine u sklopu EKO dana ostvarili smo suradnju s Udrugom Djeca za bolji svijet (Children for a Better World), čiji je osnivač gospodin Leo Petrov. Gospodin Petrov održao je predavanje na temu činjenja dobrih djela i volontiranja. Osim njega prezentaciju u sklopu EKO dana održala je i odgojiteljica Matilda Jukić, koja je predstavila projekt „Zalij drvo da bude prvo“. Djeca su sudjelovala u tom projektu, gdje su posadili te vode brigu o 8 javora posađenih u obližnjem dječjem igralištu. Projekt je proveden u područnom objektu Selnica.
EKO dan podsjećaju nas da je važno brinuti o prirodi i okolišu, što je zapravo i temelj u održavanju ekološke održivosti.