Razvijanje ekološke svijesti kod djece dugotrajan je i složen proces za čiji razvoj je nužno provoditi niz ekoloških aktivnosti.

Dječji vrtić Lojtrica već nekoliko godina aktivno potiče ekološku osjetljivost. Brojnim aktivnostima tijekom čitave godine izgrađuje se pozitivan stav prema okolišu vrtića, a odgojitelji u svom radu primjenjuju različite sadržaje i metode kako bi potaknuli razvoj ekološke svijesti kod djece. Djeca najbolje uče iskustvom „iz prve ruke“ tj. onim što vide i doživljavaju. Svi djelatnici Dječjeg vrtića Lojtrica na razne načine uključeni su u sam proces izgrađivanja vrijednosnih stavova čuvanja i unapređivanja okoliša.

Dugogodišnje djelovanje kroz različite aktivnosti i projekte rezultiralo je dobivanjem Zelene zastave i statusom Eko vrtića u suradnji s udrugom Lijepa Naša.

Eko dan u vrtiću ove godine obilježit će gostovanje diplomiranog inženjera šumarstva gospodina Damira Drvodelića koji će djeci na zanimljiv i edukativan način približiti nove spoznaje o drveću te prikazati digitalnu slikovnicu, a za starije skupine posebno su osmišljene eko radionice.

Povodom Eko dana svake godine u prostoru vrtića postavlja se izložba dječjih radova od recikliranih materijala. Ove godine zbog epidemioloških mjera spomenuta izložba održat će se u digitalnom obliku te ju možete pogledati u našoj galeriji.