U engleskoj skupini vrtića u Velikoj Mlaki odgojiteljice su s djecom provele projekt na temu Glazba i glazbeni instrumenti. Cilj projekta: kod djece pobuditi interes za glazbu, razvijati kreativnost i stvaralaštvo, poticati pažnju, percepciju i govorno-jezični razvoj.
Vođene interesom djece za upoznavanjem novih vrsta zvukova i različitih melodija odgojiteljice su zajedno s djecom formirale glazbeni kutić. U novom, bogatom i glazbeno poticajnom okruženju djeca su motivirana na pjevanje, sviranje, igre prepoznavanja i pamćenja zvukova. Kreativnost djece došla je do punog izražaja u aktivnosti izrađivanja glazbenih instrumenata od pedagoški neoblikovanog i prirodnog materijala. Putem likovne ekspresije likovno tehničkim sredstvima djeca su izražavala svoj glazbeni doživljaj.

Roditelji kao dobri partneri aktivno su se uključili u projekt i pružali su pomoć u prikupljanju materijala za izradu instrumenata, donosili zanimljive plakate, časopise, slikovnice. Gospodin Floreani, akademski glazbenik, kao gost roditelj posebno je razveselio djecu svojim dolaskom u skupinu, jer su mogla upoznati mnoge instrumente kroz neposredno iskustvo: slušanjem glazbe, sviranjem violine, sintisajzera, gitare.

U sklopu projekta planiran je i posjet djece Glazbenoj školi Franje Lučića u Velikoj Gorici.

Glazba donosi radost i opuštanje tijekom cijelog dana, a djeca u osmišljenim glazbenim kutićima i aktivnostima istinski uživaju.