Hrvatski odbojkaški klub „Gorica“ (HOK) osnovan je 2013. godine, a osnovale su ga Katarina Brnada Ćosić i Diana Reščić Breko iz ljubavi prema odbojci. Razvoj karijere u zdravom kolektivu uz istaknutu kvalitetu i dobrobit sporta u cjelini potaknuo je bivše igračice ŽOK Azena da u tom smjeru nastave pružati dobar primjer novim generacijama odbojkašica. Danas HOK „Gorica“ okuplja preko 180 djece i članova kluba, kao i njihove roditelje, prijatelje, sponzore i ljubitelje odbojke te ukupna brojka članova prelazi 200 članova. HOK „Gorica“ ima 7 trenera, koji su obrazovani za rad s djecom i prenošenje znanja iz odbojkaškog sporta. Redom među njima su tri reprezentativke Hrvatske sa zavidnom domaćom i inozemnom karijerom, treneri s iskustvom vođenja nacionalnih liga u Hrvatskoj i  treneri specijalizirani za rad sa najmlađim dobnim skupinama.

Posebnost odbojke kao sporta i izvrsnost HOK-a prepoznale su i odgojiteljice sportske skupine Dječjeg vrtića Lojtrica. Logičan slijed događaja bio je ugostiti HOK, što su djeca i odgojiteljice s veseljem učinila. Susret se održao u dvorištu centralnog objekata Vrtića. Trenerice Diana i Tihana su uz pomoć demonstratorica Tine i Dore pripremile pravi trening odbojke za djecu sportske skupine. Djeca su imala priliku naučiti osnovne pokrete i poteze u odbojci, uvježbavati bacanje i hvatanje lopte i  na kraju, odigrati odbojku s trenericama. Djeca sportske skupine pokazala su izvrsnu motoričku spremnost i izgrađen natjecateljski duh, što je zasigurno rezultat vrijednog i predanog rada te kvalitetnog provođenja sportskog programa. Na samom kraju djeca su trenericama uručila zahvalnicu kao mali znak pažnje, a oni su na poklon dobili odbojkašku loptu kako bi i dalje mogli kvalitetno trenirati.

Sportska skupina našeg vrtića još jednom je pokazala koliko je suradnja sa sportskim klubovima na području Grada velike Gorice i okolice vrijedna za razvoj djece i svih dionika.

U kratkom videu pogledajte kako je protekao cijeli susret.

Tekst pripremila: Petra Gotal, mag. praesc. educ., odgojitelj mentor