Djeca iz programa ranog učenja engleskog jezika iz područnog objekta Gradići u svojoj su skupini obilježili Halloween, tradicionalni blagdan engleskog govornog područja. Iako se Halloween smatra još jednim od zapadnjačkih komercijaliziranih blagdana ipak je dio nečije kulture. Cilj programa engleske skupine nije samo usvajanje jezika nego i upoznavanje kulture i običaja svih engleskih govornih područja na zabavan i edukativan način.

Zadnji dan mjeseca listopada, u Hrvatskoj poznatiji kao Noć vještica, a u engleskom govornom području kao Halloween, ima mnogo značenja, kao i mnogi običaji koje danas njegujemo proizašli su iz starih kultura koje više ne postoje.

Halloween korijene vuče još iz drevnih predkršćanskih keltskih festivala, a u današnjem obliku obilježava se od 16. stoljeća. Halloween za djecu engleskog govornog područja ima slično značenje kao naše maškare, a djeca se s velikim veseljem maskiraju i obilaze kuće tražeći slatkiše. Jedno od glavnih obilježja Helloweena je bundeva od koje se izrađuju različita strašna i komična lica u koja se kasnije stavljaju svijeće.

Glavna tema svih aktivnosti u engleskoj skupini bila je upravo bundeva. Rezanje bundeve, paljenje svijeće, promatranje svjetlosti i igra sjena razveselila je djecu. Kroz mnoge likovne aktivnosti i tehnike djeca su razvijala svoju kreativnost i finu motoriku šake, a usvajanjem pjesmica i recitacija na engleskom jeziku bogatila su spoznaju i rječnik.