Djeca predškolske dobi našeg vrtića posjetila su Etno naselje u Novom Čiču. U sklopu naselja nalaze se dvije etno kuće opremljene starinskim namještajem i potrebnim inventarom, stari alat za obradu zemlje, starinske okućnice, konjski tramvaj „ konjača“ te obiteljsko gospodarstvo s mnogobrojnim životinjama. U prostorijama stare pučke škole su i prostorije KUD-a „Čiče“ u kojima se mogu vidjeti narodne nošnje i mnogi glazbeni instrumenti.

Kroz raznovrsni program i igru djeca ovdje uče o kulturnoj baštini Turopolja, o tome kako se nekada živjelo i što se sve koristilo u svakodnevnom životu. Aktivnosti upotpunjuju domaće životinje i uređene kuće etno naselja.

Djeca su uživala u razgledavanju navedenog, te su s interesom sudjelovala u radionicama na temu „Dani kruha“ kao i u starinskim dječjim igrama (potezanje užeta, skakanje u vrećama, bacanje potkove). Nakon tople dobrodošlice domaćina i održanih radionica slijedio je zasluženi  ručak i slobodno vrijeme za igru.

Lijep i sunčan dan omogućio nam je brojne aktivnosti na otvorenom, a ozarena lica djece i veselje pratilo nas je i na povratku u vrtić.