Od ove godine program predškole obavezan je za svu djecu školske obveznike. U našem vrtiću on se provodi u redovitom 10-satnom programu za djecu koja polaze vrtić i u kraćem obliku u Velikoj Mlaki, Gradićima i Šćitarjevu za djecu koja nisu korisnici vrtića. Cilj programa je stjecanje temeljnih kompetencija važnih za polazak u prvi razred osnovne škole. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta verificiralo je program u trajanju od 250 sati, od kojih se dio odnosi na kulturno-umjetničke, sportske i rekreativne sadržaje izvan vrtića.
Stoga su sva djeca iz programa predškole ovih dana uživala u jednodnevnim izletima u Etno naselje u Novom Čiču, koje je u svom dvorištu podiglo Kulturno umjetničko društvo Čiče iz Novog Čiča.

Iako žive u srcu Turopolja mnoga djeca nisu upoznata s kulturom i tradicijom svoga kraja. Na zabavan način djeca su učila o nekadašnjem načinu života, a imala su priliku kroz igru naučiti kako od zrna kukuruza nastaje kruh. Nakon razgledavanja starih alata kojima se obrađivala zemlja djeca su kukuruz koji su sama runila nosila u mlin te od dobivenog brašna mijesila svoje kruščiće koje su domaćini ispekli u krušnoj peći. Osim toga, djeca su mogla vidjeti mnoge životinje na seoskom gospodarstvu: razne vrste kokoši, patke, labudove, purane, zečeve i magarce. Najviše oduševljena kod djece je izazvalo jahanje ponija. Na izletu smo se susreli s mnogim starim izrazima i predmetima koji se danas rijetko koriste kao na primjer špigl, vanjkuš, opanci, tkalački stan, korito, plug, sijačica, drljača…

Cilj ovakvih izleta i želja domaćina iz KUD-a Čiče je očuvanje kulturno-povijesne baštine našeg kraja, običaja, pjesme i jezika.

„Da nam ono ne zgine, kaj je naše od starine.“