Sportska skupina DV Lojtrica

 

STEM- je važno područje istraživačkih aktivnosti u dječjim  vrtićima. Djeca rane i predškolske dobi obožavaju istraživati i otkrivati nove događaje, pojmove i predmete, to je ono što ih okupira čitavo vrijeme njihovog “igranja”. Djeca su prirodni mali znanstvenici i samo ih je bitno dobro usmjeriti. U ranoj i predškolskoj dobi želimo započeti njegovati ljubav prema znanosti potičući djecu na znatiželju i postavljanje pitanja.

Uvođenjem STEM-a u odgojno- obrazovni rad naše skupine omogućujemo djeci usvajanje vještina potrebnih za razvoj kritičkog mišljenja i samostalnog donošenja zaključaka o činjenicama koje nas okružuju. Izuzev navedenog, djeca usvajaju tehnike i znanja potrebna za samostalno istraživanje i ohrabruju se za postupak eksperimentiranja i učenja na osnovi pokušaja i pogrešaka.

Sportska skupina DV Lojtrica izložila je STEM projekt  koji nas je proveo kroz svijet magnetizma, elektriciteta, svjetlosti i sjena i Nikole Tesle.

Ostvarene aktivnosti i dječje radove nastale provedbom projekta „ Dijete – kompetentno, stvaralačko i istraživačko biće „ možete pogledati na dječjem odjelu Gradske knjižnice Velika Gorica, u prostoru Pučkog otvorenog učilišta na 2. katu, u razdoblju od 20.03 do 07. 04. 2023.