Sudjelovanjem u međunarodnom Erasmus+  projektu na eTwinningu  „U svijetu likovnih umjetnika 3“  djeca sportske skupine upoznala su američku umjetnicu Louise Nevelson. Njeno stvaralaštvo skulptura nastalih kombiniranjem odbačenih predmeta iz neposredne okoline potaknulo je interes djece na istraživanje mogućnosti korištenja i recikliranja otpada .

 

Djeca se razvijaju putem igre koja je temeljna aktivnost djetinjstva koja pruža zabavu i zadovoljstvo. Kako bismo kroz igru i zabavu proširili spoznaje o važnosti razvrstavanja otpada, odgojiteljice su izradile didaktičke igre prilagođene različitim razvojnim područjima i osmislile kineziološke igre s ciljem razvoja ekološke svijesti. Likovnim aktivnostima i stvaralačkim izražavanjem djeca su ostvarila vlastite ideje i zamisli te spoznala kako se različiti otpad može reciklirati u kreativne svrhe.

 

Ostvarene aktivnosti i dječje radove nastale provedbom projekta „Igrom i stvaralaštvom do ekološke svijesti“ možete pogledati na dječjem odjelu Gradske knjižnice Velika Gorica, u prostoru Pučkog otvorenog učilišta na 2. katu, u razdoblju od 22.03 do 09. 04. 2020.

 

pripremile: odgojiteljice sportske skupine