Ponosni smo na uspješno provedenu kampanju “Biljka za MD” povodom obilježavanja Nacionalnog dana osoba oboljelih od neuromuskularnih bolesti, koja je unazad par godina provedena u suradnji s DV Lojtrica. Cjelokupni tim DV Lojtrica vlastitim primjerom uključivanja i brige za najosjetljivije sugrađane uči djecu kako voljeti čovjeka, pružiti ruku kada je potrebno, otvoriti srce da ono postane još veće.
Kampanja Biljka za MD provodila se u DV Lojtrica gdje su odgojiteljice s djecom biljke predstavljali roditeljima tijekom prodajne izložbe. Zdrava srca kucala su za bolesna srca osoba oboljelih od mišićne distrofije i uistinu pokazala da kad postoji volja, postoji i način.
S velikim zadovoljstvom obavijestili su nas da je Marku Vidičeku, mladiću s Duchenne mišičnom distrofijom iz Velike Petrovagorske, uručen uređaj za potpomognutu komunikaciju očima. Marko je uistinu sretan i putem donacije dodatno će mu se nabaviti stalak pomoću kojeg će komunikator moći koristiti i uz kretanje u invalidskim kolicima na otvorenom prostoru za koja su sredstva osigurana.