Za vrijeme ljetnih mjeseci mnoga djeca odlaze na praznike, no i boravak u vrtiću može biti itekako zabavan i poticajan. Tijekom ovog ljeta sve odgojne skupine iz naših područnih objekata su spojene u novom vrtiću u Velikoj Mlaki, tako da djeca imaju priliku upoznati više odgojiteljica, graditi nova prijateljstva, istraživati mogućnosti prelijepog prostora novoizgrađenog vrtića i novih igračaka.

Djeca više vremena provode na zraku, a za igre na otvorenom osigurali smo raznovrsne poticaje za stvaralačke i simboličke igre, likovni i neoblikovani materijal, sredstva za igru vodom i pijeskom i različita pomagala za ugodan boravak. Djeci su dostupne različite lopte, koševi, stolni nogomet, golovi za nogomet te atraktivne sprave na dvorištu koje će potaknuti razvoj motoričkih vještina.

Izlaganje suncu za vrijeme boravka na zraku pomaže tijelu u resorpciji tvari koje su mu potrebne za iskorištavanje kalcija i fosfora koji su važni elementi u gradnji kostiju. Sunce podiže raspoloženje, potiče proizvodnju vitamina D, blagotvorno djeluje na neka upalna zbivanja kože. Da bi na suncu uživali sigurno i bezbrižno prije izlaska dječju kožu svakodnevno zaštitimo kremom za sunčanje i pokrivalom za glavu, uz suradnju s roditeljima.

Kako ljeto provode djeca našeg vrtića možete pogledati u galeriji fotografija.