Poštovani roditelji!

 

Dolaskom ljetne organizacije rada koja će biti organizirana u centralnom objektu u Smendrovićevoj od 5. srpnja 2021., u nastavku Vas podsjećamo na mjere i preporuke za sprječavanje epidemije u dječjem vrtiću:

 

ULAZ U VRTIĆ:

 

Ulaz u vrtić za odrasle osobe dozvoljen je samo sa zaštitnom maskom, uz obavezan prolazak kroz dezinfekcijsku barijeru i dezinfekciju ruku. U pratnji djeteta može biti samo jedna osoba koja dovodi dijete do odgojne skupine uz poštivanje fizičke distance u odnosu na druge osobe i bez dužeg zadržavanja.

 

U VRTIĆ NE SMIJU DOLAZITI:

 

  • roditelji i djeca koji imaju simptome zarazne bolesti (temperatura, kašalj, proljev…),
  • roditelji i djeca čiji ukućani imaju simptome zarazne bolesti sa sumnjom na COVID-19 ili su upućeni na testiranje (bez obzira što još nemaju potvrđen pozitivan nalaz),
  • roditelji i djeca koji su kontakti zaražene osobe i/ili im je izrečena mjera samoizolacije,
  • roditelji i djeca koji imaju saznanje da su zaraženi COVID-19.

 

MJERENJE TJELESNE TEMPERATURE: Roditelj je dužan svakodnevno prije dolaska u vrtić kod kuće izmjeriti temperaturu. Evidencija temperature u bilježnici nije obavezna.

 

DONOŠENJE STVARI U VRTIĆ: U vrtić se svakodnevno mogu donositi potrebne stvari za boravak djeteta, u ruksaku ili vrećici (pelene, papuče, rezervna odjeća…)

.

RODITELJSKI SASTANCI: U slučaju potrebe organizirat će se individualni sastanci odgojitelja/stručnog suradnika s jednim roditeljem uz protuepidemijske mjere (maska i fizička distanca).

 

U SLUČAJU SUMNJE NA ZARAZU COVID-19: Kod pojave znakova bolesti dijete ostaje kod kuće i javlja se izabranom pedijatru koji odlučuje o daljnjim postupcima. O upućivanju na testiranje, potvrđenoj infekciji COVID-19 ili izrečenoj mjeri samoizolacije roditelj je dužan telefonom obavijestiti Dječji vrtić.