U srijedu, 1. rujna ponovo se otvaraju svi područni objekti našeg vrtića:

  • Velika Mlaka, Smendrovićeva 9
  • Velika Mlaka, Školska 20
  • Mičevec, Savska 1
  • Gradići, Gajeva 3
  • Donja Lomnica, Školska 2
  • Donja Lomnica, Školska 4
  • Lukavec, Dolenska 20
  • Selnica Šćitarjevska, Selnica Šćitarjevska bb

Raspored djece po odgojnim skupinama od 30.08.2021. možete pronaći na info kutiću svakog objekta vrtića ili dobiti telefonskim putem od stručnih suradnika vrtića u vremenu od 8:00 do 15:00 sati.

U cilju sprječavanja i suzbijanja epidemije COVID-19 rad vrtića odvijat će se u promijenjenim uvjetima.

ULAZ U VRTIĆ: Roditelj je dužan svakodnevno prije dolaska u vrtić djetetu izmjeriti temperaturu. U vrtić nije dozvoljen ulaz roditelju i djetetu koji imaju simptome zarazne bolesti (temperatura, kašalj, proljev…), izrečenu mjeru samoizolacije ili saznanje da je zaražen COVID-19. U slučaju pojave simptoma kod djeteta roditelj je dužan doći po dijete u što kraćem roku.

Ulaz u vrtić za odrasle osobe dozvoljen je samo sa zaštitnom maskom, uz dezinfekciju ruku. U pratnji djeteta može biti samo jedna osoba koja dovodi dijete do odgojne skupine uz poštivanje socijalne distance u odnosu na druge osobe i bez dužeg zadržavanja.

DONOŠENJE STVARI U VRTIĆ: U vrtić se svakodnevno mogu donositi potrebne stvari za boravak djeteta, u ruksaku ili vrećici (pelene i blazinice za pranje, papuče, rezervna odjeća…).

U vrtić je zabranjeno unositi hranu, piće ili igračke od kuće.

Proslavu rođendana potrebno je ranije najaviti odgojiteljima koji će Vam dati upute o načinu proslave.

PRILAGODBA NOVOUPISANE DJECE: Djeca koja ove godine prvi puta kreću u vrtić prolaze razdoblje prilagodbe koja će biti organizirana u skladu s epidemiološkim preporukama.

Prvi dan s djetetom boravi jedan roditelj i pri tom mora imati zaštitnu masku i papuče. Taj dan roditelj s djetetom ostaje u vrtiću do pola sata, od kojih 15 minuta u zatvorenom prostoru. Drugi dan ostavlja dijete kraće vrijeme samo u vrtiću, po dogovoru s odgojiteljima.

Kako bi izbjegli grupiranje unutar Ustanove roditelji djece koja su upisana u jasličke skupine sobu 1 i 2 u Smendrovićevoj, jaslice u Školskoj 20, jaslice u Donjoj Lomnici, jaslice u Lukavcu te jaslice i vrtić u Selnici Šćitarjevskoj bit će putem maila obaviješteni o vremenu dolaska (najkasnije u ponedjeljak 30.08.)

Svi ostali novoupisani dolaze prvi dan u 9:15 sati.

U vrtić ne mogu krenuti djeca čija oba roditelja nisu potpisala Ugovor i oni koji nisu dostavili vrtiću potvrdu o obavljenom sistematskom pregledu pedijatra, kao ni djeca koja su na odgodi školovanja, a roditelji nakon postupka pregleda i upisa nisu o odgodi obavijestili stručni tim vrtića.

Informacije o prilagodbi i potrebnim stvarima za boravak u vrtiću nalaze se u letku kojeg možete preuzeti.

Sve aktualnosti o događanjima u vrtiću pratite na mrežnoj stranici vrtića.

Moj_vrtic