U utorak, 1. rujna ponovo se otvaraju svi područni objekti našeg vrtića:

  • Velika Mlaka, Smendrovićeva 9
  • Velika Mlaka, Školska 20
  • Mičevec, Savska 1
  • Gradići, Gajeva 3
  • Donja Lomnica, Školska 2
  • Donja Lomnica, Školska 4

Informaciju o rasporedu djece po odgojnim skupinama možete dobiti telefonskim putem od stručnih suradnika vrtića u vremenu od 8:00 do 15:00 sati ili na svim objektima vrtića u petak i ponedjeljak u vremenu od 8:00 do 16:00 sati.

U cilju sprječavanja i suzbijanja epidemije COVID-19 rad vrtića odvijat će se u promijenjenim uvjetima.

ULAZ U VRTIĆ: U vrtić nije dozvoljen ulaz roditelju i djetetu koji imaju simptome zarazne bolesti (temperatura, kašalj, proljev…), izrečenu mjeru samoizolacije ili saznanje da je zaražen COVID-19. U slučaju pojave simptoma kod djeteta roditelj je dužan doći po dijete u što kraćem roku.

Ulaz u vrtić za odrasle osobe dozvoljen je samo sa zaštitnom maskom, uz obavezan prolazak kroz dezinfekcijsku barijeru i dezinfekciju ruku. U pratnji djeteta može biti samo jedna osoba koja dovodi dijete do odgojne skupine uz poštivanje socijalne distance u odnosu na druge osobe i bez dužeg zadržavanja.

MJERENJE TJELESNE TEMPERATURE: Roditelj je dužan svakodnevno prije dolaska u vrtić djetetu izmjeriti temperaturu i o tome voditi evidenciju u bilježnici označenoj imenom i prezimenom djeteta(blok, informativka ili sl.) na način da upisuje sljedeće podatke: datum i vrijednost temperature. Prilikom dovođenja djeteta bilježnicu svakodnevno predaje odgojitelju na uvid.

DONOŠENJE STVARI U VRTIĆ: U vrtić se svakodnevno mogu donositi potrebne stvari za boravak djeteta, u ruksaku ili vrećici (pelene, papuče, rezervna odjeća…).

U vrtić je zabranjeno unositi hranu, piće ili igračke od kuće.

Proslavu rođendana potrebno je ranije najaviti odgojiteljima koji će Vam dati upute o načinu proslave.

PRILAGODBA NOVOUPISANE DJECE: Djeca koja ove godine prvi puta kreću u vrtić prolaze razdoblje prilagodbe koja će biti organizirana u skladu s epidemiološkim preporukama.

Prvi dan s djetetom boravi jedan roditelj i pri tom mora imati zaštitnu masku i papuče. Taj dan roditelj s djetetom ostaje u vrtiću do pola sata, od kojih 15 minuta u zatvorenom prostoru. Drugi dan ostavlja dijete kraće vrijeme samo u vrtiću, po dogovoru s odgojiteljima. Kako bi izbjegli grupiranje unutar Ustanove roditelji djece koja su upisana u najmlađu jasličku skupinu u Smendrovićevoj, mješovitu jasličku u Školskoj 20 i jasličku u Donjoj Lomnici bit će telefonski obaviješteni o vremenu dolaska. Svi ostali novoupisani dolaze prvi dan u 9:00 sati.

U vrtić ne mogu krenuti djeca čija oba roditelja nisu potpisala Ugovor, kao ni djeca koja su na odgodi školovanja, a roditelji nakon postupka pregleda i upisa nisu o odgodi obavijestili stručni tim vrtića.

Više općenitih informacija o prilagodbi i potrebnim stvarima za boravak u vrtiću nalaze se u letku kojeg možete preuzeti.

Prije dolaska u vrtić savjetujemo pročitati nove Upute HZJZ-a.

Sve daljnje promjene bit će objavljene na mrežnoj stranici vrtića.

Moj_vrtic

Upute_vrtici_i_skole_24_08_2020_HZJZ-1