U četvrtak, 10.rujna, u našem vrtiću obilježen je Hrvatski olimpijski dan koji je  posvećen utemeljenju Hrvatskog olimpijskog odbora.

Na vrtićkom dvorištu tom prigodom organizirane su brojne aktivnosti s ciljem poticanja bavljenja tjelesnim aktivnostima te promicanja olimpijskih načela – razumijevanja, mira i solidarnosti među ljudima.

Sukladno epidemiološkim mjerama zaštite od koronavirusa planirano je određeno područje za aktivnosti prilagođene razvojnim karakteristikama pojedinih odgojnih skupina pod vodstvom njihovih odgojiteljica.

Neprocjenjivo je važno za optimalan rast i razvoj baviti se tjelesnom aktivnošću, posebno u današnjem načinu života kada je sve prisutnija smanjena količina kretanja i sve veća zastupljenost pasivnog načina života.

Redovita tjelesna aktivnost nezamjenjiv je oblik zaštite i poboljšanja zdravlja, radnih sposobnosti i prevencija mnogih bolesti što je u aktualnom vremenu za djecu posebno važno i potrebno. Tjelesno vježbanje djece predškolske dobi jedan je od bitnih čimbenika njihovog  psiho-fizičkog razvoja i stvaranje zdravih životnih navika od ranog djetinjstva.

pripremila: Nives Tepšić​