U petak, 22. travnja, kao i svake godine obilježili smo Dan planeta Zemlje. Kišni dan nije nas spriječio provesti s djecom mnogobrojne aktivnosti koje su ih poučile koliko je bitno voditi brigu o našoj planeti. Cilj svih provedenih aktivnosti bio je kod djece potaknuti svijest o problemu onečišćenja okoliša te im pokazati kako i oni malim koracima mogu činiti velike stvari.

Budući da naš vrtić već osam godina ponosno nosi naziv Eko vrtića, u njemu se svakodnevno, tijekom čitave pedagoške godine, provode eko aktivnosti kao što su odvajanje papira u posebne kutije, štednja vode i električne energije, bacanje kora i ostataka voća u komposter, prikupljanje čepova u spremnike i brojne druge. Na taj način djeci želimo usaditi pravilne navike ponašanja prema prirodi te razvijanje osjećaja i svijesti prema okolišu.

Za sve dobne skupine djece osmišljene su zabavne i poučne aktivnosti. Proučavali smo naš planet, čitali knjige, gledali filmove o očuvanju okoliša, razgovarali. U sklopu likovnih aktivnosti slikali smo Zemlju, crtali, izrađivali ju od kolaža i otiskivali ručicama. Pobrinuli smo se za naše prekrasno cvijeće u vrtu i uredili vrtić. Sve aktivnosti djeci su bile iznimno zanimljive.

Naša budućnost je u rukama naše djece i zato je vrlo važna edukacija djece od najranije dobi. U galeriji slika pogledajte kako su djeca obilježila ovaj važan dan.