Povodom Svjetskog dana učitelja 5.10., a ujedno i početka programa predškole u Dječjem vrtiću Lojtrica organizirali smo online posjet školi. Cilj ovakvog druženja je stjecanje digitalnih kompetencija, razvijanje pozitivnog i optimističnog stava prema školskom obrazovanju te razvoj socio-kognitivnih i komunikacijskih vještina.

 

Posjet je realiziran u suradnji s Osnovnom školom Savski Gaj u Zagrebu, putem platforme ZOOM. Susretu su prisustvovali učiteljica i učenici  četvrtog razreda Savski Gaj i engleska mješovita skupina našeg vrtića iz područnog objekta Gradići. Djeca iz predškolske engleske skupine su na interaktivan način došla do novih spoznaja o načinu rada škole kao odgojno obrazovne ustanove. Vidjeli su prostor učionice, upoznali se sa školskim priborom, likovnim radovima školske djece, njihovim aktivnostima i doživljajima. Predškolska djeca pokazala su svoje znanje stranog jezika kroz igru s pjevanjem “Lion hunt” i predstavljanje na engleskom jeziku.

 

Nakon ovog virtualnog susreta djeca iz skupine prenosila su pozitivne dojmove o školi i uspoređivala način rada i igre između predškolskog i školskog okruženja. Zaključili su da je vrlo slično.

 

Pripremila: Martina Svetličić, odgojiteljica