Povodom obilježavanja Svjetskog dana šećerne bolesti u utorak 14.11. i  srijedu 15.11.2017. uz pomoć donatora medicinske opreme Ljekarne zagrebačke županije Gorica 3, tvrtke Jonson & Jonson i medicinskih djelatnica vrtića  organizirali smo besplatno mjerenje šećera u krvi, krvnog tlaka, tjelesne težine i visine te izračun BMI.

Akciju smo proveli u centralnom objektu Smendrovićeva 9, Velika Mlaka. Pozvani su bili svi radnici vrtića i roditelji djece iz Velike Mlake.

Ove godine svjetski dan šećerne bolesti posvećen je temi: Žene i dijabetes – naše pravo na zdravu budućnost“ (engl. Women and diabetes – our right to a healthy future).

Ovogodišnja kampanja promiče važnost obrazovanja i liječenja žena sa šećernom bolesti ili povećanim rizikom za razvoj ove bolesti da bi se poboljšalo njihovo zdravlje i ojačala njihova uloga u prevenciji razvoja šećerne bolesti u cijeloj obitelji.

U ovogodišnjoj akciji nismo otkrili niti jedan slučaj visokog šećera u krvi, ali smo polovicu ispitanih upozorili na rizik za razvoj dijabetesa zbog visokih vrijednosti BMI, načina prehrane i općenito stila života.