I ove godine DV Lojtrica sudjelovao je u javno-zdravstvenoj radionici u sklopu projekta “Mi smo uz vas” u organizaciji Ljekarne zagrebačke županije.

Radionice su se održale 21.11.2019. u područnom objektu Gradići u dvije odgojne skupine, a bile su podijeljene na dvije teme: “Avv boli” i “Bubice svrbilice”. Radionice su interaktivnog karaktera, djeca su u njima aktivno sudjelovala i učila kroz igru, asocijacije, raspravu i promišljanje. 

 

Cilj radionice: “Avv boli” je naučiti djecu definirati što ih točno boli, koliko boli, kako tražiti pomoć i kako si sam pomoći da budeš bolje i da bol prestane. U sklopu radionice djeca su izrađivala gel za hlađenje koji mogu koristiti kod udaraca i lakših ozljeda zglobova.

 

Cilj druge radionice pod nazivom „Bubice svrbilice“ jest naučiti o prevenciji i tretiranju uši i gnjida. Djeca su s voditeljima pripremila «Sprej za prevenciju ušiju» koji će ih štititi da se uši ne nastane u njihovoj kosi.

 

Sve pripravke koje su sama izradila djeca su mogla ponijeti kući. Za sudjelovanje u radionicama dobila su diplome malih ljekarnika.

 Pripremila: odgojiteljica Zdravka Babić