Kako se u svibnju obilježava Svjetski dan Crvenog križa i Tjedan Crvenog križa, ovaj mjesec bio je ispunjen radionicama pružanja prve pomoći po svim objektima dv Lojtrica. Radionice i edukacije provode djelatnici Crvenog križa. Naš vrtić tako je posjetila gospođa Suzana Strunjak, voditelj edukacija Crvenog križa Velika Gorica koja drži edukacije predškolskoj i školskoj djeci.

 „Crveni križ svuda u svijetu, tako i kod nas, po svom statutu, jednu od osnovnih djelatnosti ima edukacije iz prve pomoći svih grupa građana pa tako i predškolske, školske djece, studenata, vatrogasaca, vojnika, policajaca i svih ostalih grupa građana. Crveni križ Velika Gorica, pa tako i ja, posebno stavljamo težište na radionice, edukacije djece predškolske dobi jer smatramo da je to vrijeme kad su oni posebno prijemčivi i važno je da već u toj dobi oni  zapravo nauče važnost tih znanja, ne boje se primijeniti prvu pomoć i kasnije u životu da im to može pomoći.“, ističe gospođa Suzana Strunjak iz Crvenog križa Velika Gorica.

Gospođa Strunjak ima bogato radno iskustvo a dodajući i to kako je i defektolog te ima završenu i srednju odgajateljsku školu, nije ni čudo da je bila brzo i lako prihvaćena od strane djece. Pošto na prvi pogled djeci nije bilo svejedno kad su ugledali rekvizite koje su ih odmah podsjetili na doktore i injekcije. Stručno, zanimljivo i na djeci razumljiv način, djeca su educirana o pružanju prve pomoći. Praktični dio je bio djeci posebno interesantan jer su se našli u ulozi osobe kojoj je potrebna pomoć ali i osobe koja prvu pomoć pruža.

Svu opremu i sve što se koristi na radionici kao zavojni materijal, slikovnice i ostalo, financira Crveni Križ. Na kraju radionice osim osnovnog znanja, pokojeg zavoja za iscenirane ozljede, djeca su dobila i puzzle Crvenog križa i ostalih djelatnosti.