Rastimo zajedno, program podrške roditeljima najmlađe djece, provodi se u Dječjem vrtiću Lojtrica neprekidno od 2012. godine. Program je nastao u suradnji Unicef-a i Centra za podršku roditeljstvu „Rastimo zajedno“. Radi se o nizu povezanih radionica na kojima roditelji s voditeljicama i drugim roditeljima razmjenjuju informacije, znanja, vještine, iskustva te tako zajednički uče i pružaju si međusobnu podršku roditeljstvu. Program RZ mini nastao je u vrijeme pandemije, u jesen 2020., kada se provodio samo u online obliku. Razvijen je uz podršku Generali osiguranja d.d. u inicijativi „The Human Safety Net“.

Tijekom studenog i prosinca održan je ciklus od tri interaktivna predavanja s temama „Emocionalne kompetencije djece““, „Izljevi bijesa kod djece“ i „Kako pomoći djetetu da postane odgovorno i samostalno“. Na predavanjima je sudjelovalo 28 roditelja korisnika našeg vrtića. Voditeljice programa bile su psihologinja i edukacijska rehabilitatorica. U opuštenoj atmosferi roditelji su učili, družili se i razmjenjivali ideje o mnogim roditeljskim pitanjima.

Program Rastimo zajedno mini s tri nove teme planiramo provoditi i na proljeće stoga pozivamo sve zainteresirane roditelje da prate obavijesti na našoj mrežnoj stranici kako bi se prijavili za sudjelovanje.