Online predstavljanje slikovnice „Uhvati mi plavog medu“

Suradnja Montessori skupine s gradskom knjižnicom Savica

 

U četvrtak, 26.11.2020. Montessori skupina upoznala je gđu. Silviju Šesto, spisateljicu slikovnice  „Uhvati mi plavog medu“. Susret je organiziran u suradnji sa zagrebačkom gradskom knjižnicom Savica, a održan je putem Zoom aplikacije. Spisateljica je slikovnicu predstavila pričajući priču uz pomoć ginjol lutke medvjedića i na taj način zadobila pažnju djece koja su s nestrpljenjem očekivala zabavne avanture plavoga mede.

Odgojiteljice su ranije upoznale djecu s pričom putem raznih literarnih i umjetničko stvaralačkih aktivnosti. Djeca su pokazala interes za priču pa je zbog toga i samo predstavljanje bilo interaktivno i uzbudljivo. Iznoseći svoje doživljaje djeca su razgovarala sa spisateljicom i postavljala pitanja o detaljima iz priče. Za susret sa spisateljicom pripremila su i malo iznenađenje. Oslikala su plave zastavice s motivima iz priče te njima pozdravila spisateljicu. 

Na kraju susreta odgojiteljice su dogovorile nastavak suradnje i predstavljanje nove slikovnice.

 

Svoj doživljaj slikovnice „Uhvati mi plavog medu“, djeca će izraziti putem likovnih aktivnosti, a radovi će biti izloženi u knjižnici. 

U nastavku pogledajte fotografije susreta.

 

Tekst pripremila: Petra Gotal, mag. praesc. educ., odgojitelj mentor