Polazak u školu važan je događaj u životu djeteta. Priprema za školu počinje od najranije dječje dobi a ona intenzivnija u posljednjoj godini pohađanja vrtića. Kako bi buduće prvašiće što bolje upoznali s onime što ih čeka na jesen, svake godine organizira se posjet osnovnoj školi.

 

Tako su i ove godine predškolci iz centralnog objekta s odgojiteljicama i pedagoginjom prošetali do osnovne škole Velika Mlaka. Tamo su bili raspoređeni u učionice u kojima su ih veselo dočekali prvašići. Djeca su imala priliku upoznati se s prostorom škole, sjediti u klupama, družiti se s učenicima i učiteljicama. Posebno je bilo lijepo vidjeti neke prošlogodišnje vrtićke prijatelje koji sada već sigurno i ponosno sjede u školskim klupama. Na licima naših predškolaca moglo se iščitati uzbuđenje te su s velikim zanimanjem promatrali sve oko sebe i slušali učiteljice.

 

Cilj ovakvih posjeta je upoznavanje djece predškolske dobi sa školskim okruženjem, učiteljima i novim prijateljima. Također, ovo je prilika i za razgovor s djecom o njihovim očekivanjima, stavovima i mogućim strahovima s obzirom na nadolazeće školsko razdoblje.

Posjet školi ostvaruje se kao dio suradnje vrtića i škole kako bi se pomoglo djeci pri prelasku iz predškolskog u školski sustav.

Svim predškolcima želimo sretan i uspješan polazak u prvi razred!