U tjednu od 6. do 10. prosinca ove godine u našem vrtiću gostovao je Studio Suncokret s lutkarskim mjuziklom “Novogodišnji poštar”.

Studio Suncokret je gostovao s mnogim predstavama za djecu proteklih godina i svaki puta su dočekani s velikim uzbuđenjem i veseljem djece našeg vrtića. Studio je osnovao Duško Mucalo koji je i autor mnogobrojnih dječjih mjuzikala za djecu. Do sada su ostvarili mnoge edukativne predstave s pjesmama koje djeca pamte poput „Festival životinjskog carstva“, „Slon Bon Ton“, „Koje je godišnje doba najljepše“, „Što ću biti kad odrastem“ te „Zelena priča“.

Lutkarski mjuzikl “Novogodišnji poštar” održan je u svim objektima našeg vrtića: Velika Mlaka, Donja Lomnica, Gradići, Mičevec i Selnica i to za djecu vrtićkih i mješovitih jasličkih skupina.

Glavni lik priče jest poštar koji u ovo blagdansko vrijeme ima pune ruke posla prenoseći dječje želje u pismima Djedici na Sjeveru. Međutim, u tome mu predstoje mnoge prepreke i nevolje iz kojih uspijeva izaći zahvaljujući djevojčici Lani, dječaku Mirku, Patuljku i Snješku. Iako je umalo zakasnio, naš poštar ipak stiže na vrijeme predati dječja pisma na pravu adresu te će tako i ovi blagdani biti puni ostvarenih dječjih želja.

Predstavu krasi, osim kreativnog scenskog i lutkarskog aranžmana, mnogo prigodnih pjesmica koje lako ulaze u uho kao i poticajnih interaktivnih elemenata u kojima djeca rado sudjeluju.

Tekst: Tatjana Bašić, mag. praesc. educ.