Ovih dana veselo je bilo u objektima dječjeg vrtića Lojtrica, što možemo zahvaliti Studiju Suncokret koje je svojom predstavom razveselilo djecu. Studio Suncokret umjetnička je organizacija iz Splita čiji je osnivatelj Duško Mucalo, ujedno i autor brojnih edukativnih lutkarskih mjuzikala za djecu.

Predstava „Pingvin u Hrvatskoj“ priča je o pingvinu koji se slučajno zatekne u Hrvatskoj te uz pomoć karakterističnih likova putuje i upoznaje Hrvatsku. Nova poznanstva sklopio je sa psom dalmatinerom, ličkim medvjedom, istarskom kozom, orlom, Zagijem i konjem lipicancem. Mali pingvin tako kroz tridesetak minuta predstave upoznaje Hrvatsku, putujući preko Dalmacije, Plitvičkih jezera, Gorskog kotara sve do Zagreba, Zagorja i Slavonije. Na jako zanimljiv način djeca su mnogo toga mogla naučiti o Lijepoj našoj. Pokazalo se da neki već poznaju pojedina mjesta i znamenitosti koja susrećemo u predstavi.

Veselimo se ponovnim susretima sa Studijom Suncokret i novim zabavnim, raspjevanim, interaktivnim i edukativnim predstavama.