U tjednu od 23. do 27. svibnja dramska skupina našeg vrtića predstavila je djeci zabavnu, toplu i poučnu priču pod nazivom „Jan u potrazi za novom obitelji“.

Voditeljica dramske skupine Petra Siladi osmislila je predstavu prema istoimenoj slikovnici Yanna Walckera. Odgojiteljica Manda Krvarić je svojom kreativnošću utkala toplinu i osobnost lutkama i kostimima, a sama scenografija djelo je zajedničkog rada cijele dramske skupine.
Predstavivši priču odgojiteljice su koristile različite tehnike dramatizacije, glazbu koja je davala razigranost i toplinu izvedbi, bogatstvo lutaka i didaktičkog materijala koje su izvirale iz čarobne kutije i tako djeci „zaustavljale“ dah i „mamile“ osmijeh na lica. Radi stvaranja cjelovitog doživljaja predstave su se odigravale pojedinačno po sobama svake odgojne skupine.

Priča prati dogodovštine ježića Jana koji ima u životu sve što mu je potrebno, ali unatoč tome po čitave se dane žali što mu mama daje previše poljubaca, što tata nema dovoljno vremena za njega, što njegova sestrica toliko brblja te odluči napustiti svoj dom i kreće u potragu za savršenom obitelji. Priča je prilagođena svakom djetetu koje odrasta u suvremenom svijetu.

Prikazuje različite oblike suvremene obitelji (nuklearnu, jednoroditeljsku, proširenu, posvojiteljsku obitelj te obitelj s dadiljom) koje ježić Jan susreće u svojoj potrazi pa se tako svako dijete vrlo lako može s njome poistovjetiti. Djeca se preko ježića Jana upoznaju s različitim obiteljima te dobivaju poruku kako ne postoji apsolutno savršena obitelj već kako ljubav, toplina, razumijevanje, prihvaćanje različitosti, praštanje, međusobno poštivanje i pomaganje je ono što svaku obitelj čini savršenom.