Jedan od načina na koji možete kvalitetno provesti vrijeme sa svojim djetetom je čitajući mu priču ili slikovnicu. Zajedno s djetetom možete uroniti u neke nove i zanimljive svjetove iz mašte koji će zabaviti i educirati vaše mališane. Čitajući mu, osim zabave pružate mu i mogućnost da obogati svoj rječnik, govor, pamćenje i koncentraciju. Važno je pritom voditi računa o odabiru kvalitetne i estetski vrijedne književnosti kako biste obogatili male umove.
U tome će vam pomoći knjiga autorica Ande Bukvić Pažin i Marije Ott Franolić pod nazivom Velika važnost malih priča. Ova popularnoznanstvena knjiga upoznaje čitatelja s važnošću čitanja djeci, kako djecu motivirati na čitanje, te odabrati primjerenu vrstu književnosti za djecu. Autorice se vode suvremenim spoznajama u području čitanja, te konkretno opisuju načine kojima se može potaknuti interes za čitanje kod djece.
Kako bi vaša djeca zavoljela čitanje važno je da su u dodiru s zanimljivom i kvalitetnom literaturom, u čemu će pomoći ova knjiga koju preporučujemo.