Kako bi dodatno ispunili ove ljetne dane, pogotovo kada je najtopliji dio dana i nije sigurno boraviti vani izloženi suncu, donosimo vam tri preporuke za ljetne slikovnice.

Odlučili smo se za dva domaća autora. Prva knjiga je „Baltazar mora spasiti more“ čiji je tekst napisala Silvija Šesto. U ovoj priči profesor Baltazar rješava jedan morski i ekološki problem. Nepoznata zelena alga zamutila je bistro plavo more dok je vjetar Bura utonuo u pravi zimski san. Nastala je panika i uzbuna, no profesor Baltazar uvijek nađe pravo rješenje pa je tako i ovoga puta spasio more, ali i pokazao svima da je prijatelju koji pogriješi, uvijek dobro oprostiti.

Drugu priču napisala je Željka Horvat-Vukelja a naslov priče je „Kako je kornjača išla na ljetovanje“. Glavni lik ove priče je kornjača koja je odlučila ići na ljetovanje i to baš na more. Čula je ona mnoge lijepe priče o moru pa je krenula na put. Hodala je danima, tjednima uporno i strpljivo i tako putem prošla kroz sva godišnja doba i susrela neke životinjice. Nakon dugog puta i proživljenih situacija zaključila je da je kod kuće ipak najljepše.

Na kraju vam preporučujemo djeci dobro poznatu priču „Riba duginih boja“ čiji je autor Marcus Pfister. Priča je to o prekrasnoj ribici imenom Srebrica koja je sa svojim blistavim ljuskicama bila najljepša riba u oceanu. Zbog svoje taštine i umišljenosti s vremenom sve više ostaje sama. Tokom priče ribica Srebrica ipak shvati da prijatelje ne može pridobiti svojom ljepotom već dijeljenjem svoga blaga s ostalim ribama. Na kraju priče Srebrici ostaje samo jedna ljuskica ali je sretna jer je okružena prijateljima s kojima se igra. Slikovnica donosi poruku o zajedništvu i dijeljenju a smatra se klasikom među slikovnicama i dobitnica je mnogih nagrada.

Uživajte u ljetnim danima sa svojom djecom uz ove prekrasne priče!